avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in locul sefului

Va salut. Ma numesc Daniel, sunt angajatul unei firme de paza si protectie cu functia de agent interventie ca sofer, seful meu sau nu stiu exact ce reprezinta in firma la randul lui lucreaza si el tot ca sofer pe masina de interventie dupa tura mea normal de 12 ore de la 7 dimineata la 7 seara primesc un mesaj de la seful meu ca trebuie sa mai raman cateva ore in plus la servici fara discutii ca si cum as fi fost obligat sa raman in locul lui ca este plecat din oras si nu are cine sa ramana la munca . Eu avand treaba am refuzat sa raman si am anuntat ca dupa ce se termina tura mea normala de 12 ore voi merge acasa. Acum problema sta in felul urmator, seful mi-a spus sa nu mai vin la munca ca sunt dat afara ca nu mai are nevoie de mine dar asta a facuto doar verbal .

Ce pot face in cazul acesta ?

Va multumesc, Cu stima Daniel.
@ freeelis

Am inteles, dar pentru asta banuiesc ca trebuie o cerere facuta cu data care sa delimiteze acest termen de 15 zile, Asta voi face.
Va multumesc pentru ajutor ..sunteti un om cu un suflet mare.

PS: Am fost sunat de catre sef in decursul zilei de astazi ca sa vin la munca doar cu conditia sa semnez preavizul incepand cu data de 1-a lunii viitoare .
Voi merge la munca dar nu voi semna nimic caci nu sunt obligat sa ii semnez nimic.

Va voi tine la "curent" cu ce se mai intampla pe parcurs, si va voi cere ajutorul ori de cate ori va fi nevoie.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca nu semnati acea instiintare este posibil s-o primiti prin posta sau prin executor judecatoresc.
freeelis a scris:

Daca nu semnati acea instiintare este posibil s-o primiti prin posta sau prin executor judecatoresc.

SI daca o primesc prin posta si nu o semnez, ce se poate intampla ? ma poate obliga sa semnez fara motiv
Acea instiintare de preaviz nu are decat scopul sa va anunte ca dupa efectuarea unui preaviz de x zile vi se va inceta c.i.m. in baza art. y din Codul Muncii.
freeelis a scris:

Am discutat cu el si i-am cerut toate actele care le-ati enumerat si mi-a spus ca nu este obligat sa imi dea acele copii dupa acte doar dupa ce imi voi da demisia si nu voi mai lucra in firma respectiva . Si a fost atat de indignat de chestia asta si a zis ca va trimite demisia semnata de catre mie la firma. Tin sa va anunt ca eu nu am semnat nimic personal .!

Am fost sunat acum 5 minute si mi-a spus ca sa vin la munca sa semnez preavizul si ca in timpul preavizului trebuie sa stau doar 4 ore la munca. asa este normal ?
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Danpuma, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva iulia1991 iulia1991 Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz-art 79, alin (8) din codul muncii AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Art. 79 din Codul Muncii prevede ca \\\"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile ... (vezi toată discuția)