avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde este dreptatea? Concediat verbal ca nu muncesc in locul sefului

Va salut. Ma numesc Daniel, sunt angajatul unei firme de paza si protectie cu functia de agent interventie ca sofer, seful meu sau nu stiu exact ce reprezinta in firma la randul lui lucreaza si el tot ca sofer pe masina de interventie dupa tura mea normal de 12 ore de la 7 dimineata la 7 seara primesc un mesaj de la seful meu ca trebuie sa mai raman cateva ore in plus la servici fara discutii ca si cum as fi fost obligat sa raman in locul lui ca este plecat din oras si nu are cine sa ramana la munca . Eu avand treaba am refuzat sa raman si am anuntat ca dupa ce se termina tura mea normala de 12 ore voi merge acasa. Acum problema sta in felul urmator, seful mi-a spus sa nu mai vin la munca ca sunt dat afara ca nu mai are nevoie de mine dar asta a facuto doar verbal .

Ce pot face in cazul acesta ?

Va multumesc, Cu stima Daniel.
Sa va dea scris ca in timpul preavizului trebuie sa veniti la munca 4 ore/zi fara sa va afecteze drepturile salariale.
@ freeelis

am inteles . asta voi face. diseara va fii o sedinta cu toti colegii .. ii voi inmana o cerere scrisa pentru a imi elibera copi dupa toate documentele si ii voi spune inainte de de a semna preavizul, voi semna doar daca nu imi va afecta drepturile salariale.

( cu aproximatie daca imi puteti spune care pot fii costurile unui avocat daca voi merge in istanta ? )
Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Onorariul unui avocat difera de la o persoana la alta. Nu va pot spune exact, insa daca doriti puteti intreba prin mesaj privat un coleg avocat despre acest lucru.
Inca ceva, Am dreptul la concediul medical pe perioada preavizului, Zilele din concediul de odihna trebuiesc platite ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Danpuma, utilizator
Pe perioada prevaizului puteti beneficia atat de concediu medical , cat si de concediu de odihna.

In cazul concediului medical , acesta suspenda perioada de preaviz. Prevaizul urmand a se efectua dupa revenirea din concediu medical.

In cazul concediului de odihna, zilele de CO se pot efectua in perioada de preaviz. CO nu suspenda preavizul. Zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani la incetarea c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva iulia1991 iulia1991 Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: am lucrat un an jumate la o cafenea. In data de 27.03 am vb cu patronii sa mi dea 2 saptamani, restul din concediul ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz demisie...modificare..., nu vor sa imi semneze lichidarea ! Silviubil Silviubil Buna ziua. Am o nelamurire. Azi mi-am dat demisia de la locul de munca. As vrea sa stiu daca in perioada de preaviz pot beneficia de zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz-art 79, alin (8) din codul muncii AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Art. 79 din Codul Muncii prevede ca \\\"(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile ... (vezi toată discuția)