avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Activitate Svart

Activitate Svart

De scurt timp am obtinut la Curtea de Apel o hotarare irevocabila in care s-a constatat concedierea abuziva, nulitatea deciziei prin care am fost concediat (prin desfiintarea postului), plata despagubirilor si reintegrarea pe postul detinut anterior. Sentinta urmeaza sa fie redactata in scurt timp, si as avea nevoie de cateva sfaturi. Avocatul meu mi-a dat indicatii foarte succinte despre ce urmeaza sa fac si momentan se afla in concediu...As mai avea nevoie si de alte opinii.
Mentionez ca postul pe care am activat nu mai exista in organigrama firmei. Evident ca in principal ma intereseaza procedura prin care trebuie sa intru in posesia despagubirilor, dar in egala masura, ma preocupa si reintegrarea efectiva in cadrul firmei. Angajatorul inca nu a luat legatura cu mine. Stiu ca orice intarziere a reintegrarii este in favoarea mea, dar as vrea oarecum sa urgentez acest proces, si din perspectiva in care ma voi intoarce la munca, lucru fata de care nu am nimic impotriva.
Prin urmare, cum e mai bine?
1. Sa contactez angajatorul si sa-i solicit in baza hotararii judecatoresti reintegrarea si termenii in care aceasta va avea loc?
2. Sa merg la un expert contabil care sa faca expertiza (asa cum am inteles ca e necesar) si apoi sa fac demersurile pentru executare silita?
3. Pentru recuperarea despagubirilor e necesara reintegrarea efectiva?
4. Ce inseamna "salariile indexate cu indicele de inflatie si celelalte drepturi de care as fi beneficiat"?
5. Va urma sa fiu despagubit cu salariile brute sau nete?
Specific ca de la concediere pana la finalul procesului a trecut un an si cateva luni, timp in care am fost angajat la o alta societate.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
zinaida a scris:

Solicitati depunerea a Statului de Functiuni, care este anexa a organigramei si cuprinde toate functiile din societate si/sau institutie.

Probabil asa voi face, dar temerea mea e ca societatea va intocmi acest statut de functii la fel ca organigrama respectiva, adica va omite sa treaca unele persoane care sunt in fapt angajate, si tocmai aceste omisiuni sunt ceea ce as vrea sa probez.
Inteleg ca e cam dificil sa demonstrez neveridicitatea organigramei prezentate de societete, aceasta neputand fi verificabila cu certitudine.
Va multumesc mult pentru sfat.
Toate cele bune!

freeelis Daca acele "surse sigure" afirma asa ceva de ce nu le chemati ca martori in litigiu ?

Este vorba de angajati cu care am ramas in relatii bune, care nu pot risca sa depuna marturii in defavoarea firmei in care inca lucreaza.
Multumesc pentru lamuriri!
Buna ziua!
Ma aflu intr-un litigiu de munca in calitate de contestator, cu o societate care m-a concediat cu art. 65, desfiintarea postului.
La ultima infatisare, societatea a comunicat organigramele inainte si dupa concediere, asa cum am solicitat.
Organigrama care cuprinde posturile existente dupa concedierea mea nu cuprinde toate posturile existente in realitate la acea data, aceasta organigrama fiind redactata asa incat sa favorizeze societatea relevand numarul inferior de posturi fata de acela din organigrama dinainte de concediere, prin urmare, aceasta este falsa.
Sustin aceasta bazandu-ma pe surse foarte sigure.

Intrebarea mea este: cum pot demonstra ca organigrama respectiva este incompleta, si ca ea nu cuprinde toate posturile existente in societate?
Pot cere prin instanta o adresa catre ITM prin care sa se solicite comunicarea numarului de posturi existente in firma la data prevazuta in organigrama? In ce baza legala?
Va multumesc mult anticipat!