avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organigrama incompleta comunicata in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organigrama incompleta comunicata in instanta

Buna ziua!
Ma aflu intr-un litigiu de munca in calitate de contestator, cu o societate care m-a concediat cu art. 65, desfiintarea postului.
La ultima infatisare, societatea a comunicat organigramele inainte si dupa concediere, asa cum am solicitat.
Organigrama care cuprinde posturile existente dupa concedierea mea nu cuprinde toate posturile existente in realitate la acea data, aceasta organigrama fiind redactata asa incat sa favorizeze societatea relevand numarul inferior de posturi fata de acela din organigrama dinainte de concediere, prin urmare, aceasta este falsa.
Sustin aceasta bazandu-ma pe surse foarte sigure.

Intrebarea mea este: cum pot demonstra ca organigrama respectiva este incompleta, si ca ea nu cuprinde toate posturile existente in societate?
Pot cere prin instanta o adresa catre ITM prin care sa se solicite comunicarea numarului de posturi existente in firma la data prevazuta in organigrama? In ce baza legala?
Va multumesc mult anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 12 Iunie 2013
ITM-ul nu detine astfel de date. Prin urmare, solicitarea dvs catre ITM nu are o rezolvare favorabila dvs.

Locurile de munca vacante se comunica AJOFM-ului, conform art.10 din Legea nr.76/2002, astfel:
Art. 10 din Legea nr.76/2002:
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

....
Adresati-va AJOFM-ului, in acest caz.

Daca acele "surse sigure" afirma asa ceva de ce nu le chemati ca martori in litigiu ?
" Intrebarea mea este: cum pot demonstra ca organigrama respectiva este incompleta, si ca ea nu cuprinde toate posturile existente in societate?"

Solicitati depunerea a Statului de Functiuni, care este anexa a organigramei si cuprinde toate functiile din societate si/sau institutie.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
freeelis Daca acele "surse sigure" afirma asa ceva de ce nu le chemati ca martori in litigiu ?

Este vorba de angajati cu care am ramas in relatii bune, care nu pot risca sa depuna marturii in defavoarea firmei in care inca lucreaza.
Multumesc pentru lamuriri!
zinaida a scris:

Solicitati depunerea a Statului de Functiuni, care este anexa a organigramei si cuprinde toate functiile din societate si/sau institutie.

Probabil asa voi face, dar temerea mea e ca societatea va intocmi acest statut de functii la fel ca organigrama respectiva, adica va omite sa treaca unele persoane care sunt in fapt angajate, si tocmai aceste omisiuni sunt ceea ce as vrea sa probez.
Inteleg ca e cam dificil sa demonstrez neveridicitatea organigramei prezentate de societete, aceasta neputand fi verificabila cu certitudine.
Va multumesc mult pentru sfat.
Toate cele bune!

Statul de Functiuni este un document sub forma de schema generala ce cuprinde posturile, deci, inclusiv posturile vacante, limitele de salarizare si de incadrare ale personalului dintr-o unitate economica sau institutie si nicidecum nu include numele/prenumele al salariatului.
Totodata, puteti solicita depunerea copiei Revisal, ca sa vedeti miscarile efectuate in perioada interesata.

Alte discuții în legătură

Creare post aijin aijin Buna ziua. Care este modalitatea in care se creaza un post nou in cadrul unei societati? Trebuie supus aprobarii consiliului de administratie? (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)
Anunt locuri de munca vacante ajofm mihaela_1968 mihaela_1968 Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care ... (vezi toată discuția)