avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... creare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

creare post

Buna ziua. Care este modalitatea in care se creaza un post nou in cadrul unei societati? Trebuie supus aprobarii consiliului de administratie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 6 Iulie 2012
1. Daca este societate cu capital privat (SRL) nu e nevoie neaparat de o organigrama aprobata de AGA.
2. Administratorul hotaraste ca are nevoie de un om (sa zicem contabil), completeaza "Situatia locurilor de munca vacante" (formularul tip il ia de la AJOFM) si il prezinta la AJOFM.
3. Daca e o societate mai mare atunci trebuie sa aiba o organigrama aprobata de CA iar locurile vacante se comunica in acelasi mod la AJOFM.
Este vorba de o societate pe actiuni. Problema este ca in mai a avut loc concedierea colectiva a 28 de persoane. Acum patronul vrea sa angajeze 5 persoane, dar pe alte posturi decat cele restructurate in mai. Doar o singura persoana disponibilizata ocupa acest post. Practic infiinteaza 4 posturi noi. Trebuie notificate persoanele disponibilizate in mai, chiar daca este vorba de alte posturi?
1. Daca este vorba de alte posturi nu este obligatoriu.
2. Dar daca sunt printre cei concediati sunt unii profesionisti pe care vreti sa ii reangajati, o puteti face, sigur.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Este vorba de alte posturi, dar sunt legate de aceeasi activitatea, care s-a restrans in mai. E vreo problema daca ii anunt in scris pe cei 5 pe care dorim inapoi. POt ceilalti sa conteste?
1. Nu e nici o problema, e chiar foarte bine ca-i rechemati pe cei concediati.
2. Nu inteleg: cine sunt cei care pot contesta?

Alte discuții în legătură

Organigrama incompleta comunicata in instanta Svart Svart Buna ziua! Ma aflu intr-un litigiu de munca in calitate de contestator, cu o societate care m-a concediat cu art. 65, desfiintarea postului. La ultima ... (vezi toată discuția)
Un post care a ramas liber in urma demisie, poate fi scos din organigrama? ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am si eu urmatoarea intrebare: un post care a ramas liber in urma demisie, poate fi scos din organigrama? mentionez ca este vorba de o sociatate ... (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)