avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este procedura dupa castigarea de catre un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este procedura dupa castigarea de catre un angajat a unui litigiu de munca?

De scurt timp am obtinut la Curtea de Apel o hotarare irevocabila in care s-a constatat concedierea abuziva, nulitatea deciziei prin care am fost concediat (prin desfiintarea postului), plata despagubirilor si reintegrarea pe postul detinut anterior. Sentinta urmeaza sa fie redactata in scurt timp, si as avea nevoie de cateva sfaturi. Avocatul meu mi-a dat indicatii foarte succinte despre ce urmeaza sa fac si momentan se afla in concediu...As mai avea nevoie si de alte opinii.
Mentionez ca postul pe care am activat nu mai exista in organigrama firmei. Evident ca in principal ma intereseaza procedura prin care trebuie sa intru in posesia despagubirilor, dar in egala masura, ma preocupa si reintegrarea efectiva in cadrul firmei. Angajatorul inca nu a luat legatura cu mine. Stiu ca orice intarziere a reintegrarii este in favoarea mea, dar as vrea oarecum sa urgentez acest proces, si din perspectiva in care ma voi intoarce la munca, lucru fata de care nu am nimic impotriva.
Prin urmare, cum e mai bine?
1. Sa contactez angajatorul si sa-i solicit in baza hotararii judecatoresti reintegrarea si termenii in care aceasta va avea loc?
2. Sa merg la un expert contabil care sa faca expertiza (asa cum am inteles ca e necesar) si apoi sa fac demersurile pentru executare silita?
3. Pentru recuperarea despagubirilor e necesara reintegrarea efectiva?
4. Ce inseamna "salariile indexate cu indicele de inflatie si celelalte drepturi de care as fi beneficiat"?
5. Va urma sa fiu despagubit cu salariile brute sau nete?
Specific ca de la concediere pana la finalul procesului a trecut un an si cateva luni, timp in care am fost angajat la o alta societate.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 30 Noiembrie 2013
1. Primul pas este sa obtineti de la instanta o copie legalizata a hotararii judecatoresti cu mentiunea ca este irevocabila.

2. Al doilea pas- depunerea unei cereri la angajator prin care solicitati sa puna in executare hotararea judecatoreasca.

3. In caz de refuz, puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.261 si 262 C.mun. si/sau puteti apela la un executor judecatoresc.

4. Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului.

5. Pentru recuperarea despagubirilor nu este necesara reintegrarea efectiva.

6. "salariile indexate cu indicele de inflatie si celelalte drepturi de care as fi beneficiat" = salariul dvs la care se va aplica indicele de inflatie plus alte drepturi : de exemplu, primele de paste, de vacanta, de Craciun etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubiri salariale pentru reintegrare la locul de munca imosoft imosoft Buna ziua, Ma intereseaza un model de calcul al despagubirilor salariale care se acorda angajatului la reintegrarea sa la vechiul loc de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)