Mama mea este decedata si era decedata in momentul in care s-a deschis procesul. Se invoca art 1103 si 1112 dar din cate am inteles eu aceste articole nu fac referire la acest proces? trebuia sa includ in succesiunea dupa mama mea si succesiunea dupa bunica daca aceata nu a fost facuta? Imi cer scuze dar situatia financiara nu imi permite sa apelez la serviciile unui avocat. Daca procesul este inceput de mai mult de un an mai pot cere avocat din oficiu?
In cardrul unui partaj succesoral dupa bunica mea, avocatul partii adverse a mentionat cum ca nu as mai avea dreptul la succesiune deoarece a trecut mai mult de 1 an de cand am facut succesiunea dupa mama mea si nu am inclus mostenirea dupa bunica(mama mamei mele). Mentionez ca sunt parata in acest proces bunica fiind decedata de 16 ani si mama de 3 ani. Cum vine asta? Daca mama nu avea facuta succesiunea. Ce pot face? Mi se pare ca vreau sa ma excluda din mostenire. Mai mentionez ca am fost chemata la notar dar nu pentru a face succesiune ci pentru a renunta la mostenire.
Am fost data in judecata de bunica mea pentru evacurea locuintei. Procesul s-a terminat. Vreau sa stiu, dupa noul cod de procedura civila, cam cat timp dureaza investirea cu titlu executoriu si daca se pot face evacuari in aceasta perioada a anului.