In cardrul unui partaj succesoral dupa bunica mea, avocatul partii adverse a mentionat cum ca nu as mai avea dreptul la succesiune deoarece a trecut mai mult de 1 an de cand am facut succesiunea dupa mama mea si nu am inclus mostenirea dupa bunica(mama mamei mele). Mentionez ca sunt parata in acest proces bunica fiind decedata de 16 ani si mama de 3 ani. Cum vine asta? Daca mama nu avea facuta succesiunea. Ce pot face? Mi se pare ca vreau sa ma excluda din mostenire. Mai mentionez ca am fost chemata la notar dar nu pentru a face succesiune ci pentru a renunta la mostenire.
Este clar ca vor sa va excluda de la mostenire.
Mergeți la avocat cu toate actele de la dosar ca sa va analizeze cazul in amănunt.
Avocatul, dupa analiza de caz, va poate spune daca aveti sanse sau ce sanse aveti si in functie de ce anume.
Procedați cu celeritate la contractarea serviciilor unui avocat, acesta urmând a depune diligențele necesare pentru a evita posibilitatea indezirabilă de a nu beneficia de moștenirea care vi se cuvine de drept!
Daca partea adversa a invocat faptul ca nu ati acceptat succesiunea in termenul legal, intr-adevar doreste sa va excluda de la mostenire.
Se pune problema acceptarii mostenirii in termen legal atat de catre mama dvs., cat si de catre dvs.
Luati legatura cu un avocat caruia sa ii prezentati situatia de fapt in detaliu si care sa va sfatuiasca ce este de facut in cazul unui asemenea proces, indicat ar fi sa va si reprezinte pentru ca procesul este dificil, desigur, in cazul in care nu aveti deja un avocat angajat.
Mama mea este decedata si era decedata in momentul in care s-a deschis procesul. Se invoca art 1103 si 1112 dar din cate am inteles eu aceste articole nu fac referire la acest proces? trebuia sa includ in succesiunea dupa mama mea si succesiunea dupa bunica daca aceata nu a fost facuta? Imi cer scuze dar situatia financiara nu imi permite sa apelez la serviciile unui avocat. Daca procesul este inceput de mai mult de un an mai pot cere avocat din oficiu?
Textele de lege mentionate au legatura cu cauza, intrucat art. 1103 din Codul civil se refera la termenul de optiune succesorala, termen in care trebuie acceptata succesiunea iar art. 1112 reglementeaza prezumtia de renuntare la succesiune.
Puteti beneficia de avocat din oficiu daca indepliniti conditiile prevazute de OUG 51/2008, cu privire la veniturile realizate pe membru de familie. respectiv daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei, caz in are sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de catre stat sau in situatia in care, venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporție de 50%.
Succesiune
simasabina
Buna ziua!
As dori sa stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie:
X a decedat ,care are doi copii si doi frati.Copii nu doresc mostenirea ,fratii vor sa ... (vezi toată discuția)