avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate grigorepl

Activitate grigorepl

eu mai de graba m am gandit ca nu ar mai fi nevoie de acordul vecinului din dreapta...ci doar a celui de sus...adica a mea..:)...am mai auzit de o posibilitate in legatura cu rezolvarea acestui caz, as putea dona sau vine o parte din spatele terenului, gen 50 m2 in spate si pentru a putea avea acces viitorul proprietar in acel teren sa ii " vand" si o fasie de 1 m liniar latime si lungimea kt ar fi pana la terenul lui din spate...si apoi ar insemna ca ma invecinez cu altcineva si nu mi ar mai trebui semnatura de la vecinul care nu este de acord...ci de la propietarul terenului vandut de mine, adica o ruda de a mea, gen baiatul meu sau un unchi, o verisoara:)...trebuie sa ma interesez la un avocat sa vad ce spune:)
buna ziua! vreau sa construiesc un spatiu comercial pe un teren propriu de aprox 380 m2 cu deschidere de 9.5 ml si unul dintre vecinii din lateral nu vrea sa mi dea semnatura de acord...m am gandit la solutii si avand in vedere ca planul constructiei era de aprox 110m2 fundatie cu 1 etaj dintre care la parter sa fie spatiu comercial, mai exact un laborator mic de cofetarie si o cofetarie mica de aprox 5/5ml iar la etaj casa de locuit, 2 camere, baie bucatarie, living...pentru ca vecinul nu vrea sa aprobe proiectul fara nici un motiv intemeiat as putea sa schimb planul de urbanism ptr casa, schimb propietarul si apoi sa inchiriez parterul firmei mele k apoi sa am nevoie doar de semnatura locatarului de la etaj( adica cineva din familie) sau tot mai trebuie semnatura vecinului turbat? astept raspuns, va multumesc.
multumesc pentru lamuriri...si totusi mai sunt curios de inca ceva... nu am mai fost la primarie sa intreb dar terenul pe care il am pe o latura ma invecinez cu subsemnatul iar pe cealta latura ma invecinez cu un gang de aprox 3 m kre deserveste k drum pentru inca doua case iar drumul acela este spatiu public in acte...in cazul de fata as putea face intrare in curte pe doua laturi si sa imi aprobe constructia cu semnatura celui din spate terenului meu? ptr k practic ar fi vecinul care nu vrea sa semneze in spatele meu si cel din spate in laterala:)...voi incerca la primarie sa vad ce spun:)
cam absurd, pe o strada principala unde se cricula masini inclusiv de mare tonaj si e destul de intens circulata, sa spui ca un aer conditionat ar fi o problema...plus ca in cazul de fata ar fi nevoie de doua aparate de aer maxim si doar o latura de perete este pe partea cu el....plus k unul ar fi sus si celalalt aparat de aer jos...dvs vedeti un temei legal in aceasta afirmatie? iar laboratorul nu ar fi industrial, de distributie...doar pentru cofetaria proprie si nu se folosesc utilaje de mari capacitati( ex: mixer, cuptor, malaxor,frigidere) si cofetaria ar fi de 6 m latime pe 5m lungime, o camera as putea spune...nu un salon de nunti...toata fundatia ar fi de 120m2. multumesc
buna ziua! am intr un oras din judetul galati un teren central de aprox. 400 m2 cu o deschidere de 9.5 m si se inchide in 7 m liniari iar acolo doresc sa constuiesc un sediu comercial, un laborator de cofetarie mic si o cofetarie mica la parter iar sus casa de locuit. am facut proiectul de 120 m2 fundatia, constructia fiind in parametri legali iar pentru a putea construi cu planul de urbanism de spatiu public imi trebuiesc semnaturile vecinilor din stanga si dreapta. de la un vecin am primit dar celalalt nu vrea sa semneze nici in ruptul capului pe motiv ca el are acolo facuta casa pentru liniste, si ca ar fi casa prea aproape de el, desi constructia mea este la 1 metru de gardul care ne desparte si cam la 5 metri de casa lui. ce pot face pentru a putea deschide constui si sa fac spatiu comercial pe acel teren. mentionez din nou ca terenul este in zona 0, ma refer ca daca omul vrea liniste s ar putea duce in codru, nu in centru. va rog sa mi dati un sfat daca puteti, multumesc.