avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa deschid un spatiu comercial intr-o casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa deschid un spatiu comercial intr-o casa cu un etaj iar spatiul inchiriat este parterul casei

buna ziua! vreau sa construiesc un spatiu comercial pe un teren propriu de aprox 380 m2 cu deschidere de 9.5 ml si unul dintre vecinii din lateral nu vrea sa mi dea semnatura de acord...m am gandit la solutii si avand in vedere ca planul constructiei era de aprox 110m2 fundatie cu 1 etaj dintre care la parter sa fie spatiu comercial, mai exact un laborator mic de cofetarie si o cofetarie mica de aprox 5/5ml iar la etaj casa de locuit, 2 camere, baie bucatarie, living...pentru ca vecinul nu vrea sa aprobe proiectul fara nici un motiv intemeiat as putea sa schimb planul de urbanism ptr casa, schimb propietarul si apoi sa inchiriez parterul firmei mele k apoi sa am nevoie doar de semnatura locatarului de la etaj( adica cineva din familie) sau tot mai trebuie semnatura vecinului turbat? astept raspuns, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: grigorepl , utilizator 22:30, 29 Iunie 2013
Întrebarea trebuie pusă la serviciul de urbanism.

Presupun că dacă veţi construi o casă, după care veţi închiria parterul, vecinul nu se va putea opune.
eu mai de graba m am gandit ca nu ar mai fi nevoie de acordul vecinului din dreapta...ci doar a celui de sus...adica a mea..:)...am mai auzit de o posibilitate in legatura cu rezolvarea acestui caz, as putea dona sau vine o parte din spatele terenului, gen 50 m2 in spate si pentru a putea avea acces viitorul proprietar in acel teren sa ii " vand" si o fasie de 1 m liniar latime si lungimea kt ar fi pana la terenul lui din spate...si apoi ar insemna ca ma invecinez cu altcineva si nu mi ar mai trebui semnatura de la vecinul care nu este de acord...ci de la propietarul terenului vandut de mine, adica o ruda de a mea, gen baiatul meu sau un unchi, o verisoara:)...trebuie sa ma interesez la un avocat sa vad ce spune:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa construiesc un spatiu comercial pe teren propriu dar un vecin nu imi semneaza acordul grigorepl grigorepl buna ziua! am intr un oras din judetul galati un teren central de aprox. 400 m2 cu o deschidere de 9.5 m si se inchide in 7 m liniari iar acolo doresc sa ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)