Intr-o situatie ca a dvoastra, cel care avea spatiul comercial si-a montat in metrul pe care il avea pana la gardul vecinului, inspre acesta, agregatele de la aerul conditionat care faceau atat caldura vara, cat si un zgomot infernal astfel incat vecinul a ajuns la disperare.
Vecinul nu poate sa plece acum in codru, atata timp cat el era deja in locul lui, cand ati venit dvoastra. In plus, codul civil il protejeaza pe vecin asa cum este firesc dealtfel.
Acceptul il puteti solicita in instanta, cu un avocat bun! Aveti sanse sa castigati daca saracul om (vecinul) nu are bani sa se apere!
cam absurd, pe o strada principala unde se cricula masini inclusiv de mare tonaj si e destul de intens circulata, sa spui ca un aer conditionat ar fi o problema...plus ca in cazul de fata ar fi nevoie de doua aparate de aer maxim si doar o latura de perete este pe partea cu el....plus k unul ar fi sus si celalalt aparat de aer jos...dvs vedeti un temei legal in aceasta afirmatie? iar laboratorul nu ar fi industrial, de distributie...doar pentru cofetaria proprie si nu se folosesc utilaje de mari capacitati( ex: mixer, cuptor, malaxor,frigidere) si cofetaria ar fi de 6 m latime pe 5m lungime, o camera as putea spune...nu un salon de nunti...toata fundatia ar fi de 120m2. multumesc
Nu intram in amanunte ca nu are rost !
Dvoastra cunoasteti locul acolo si convingerea dvoastra este de nezdruncinat, pentru ca trebuie sa va rezolvati problema! Probabil (sigur) ca si eu as fi procedat ca dvoastra.
Eu am incercat sa va spun ce are de patimit unul care sta zi si noapte, dar mai ales noaptea, vara, cand sta cu geamul deschis si aude toata noaptea zgomotul de la unitatea de aer conditionat, plus eventual si niste caldura evacutata de la unitatea respectiva. Ala ce vina are? Ca e batran si a avut casa acolo dinainte? Eu nu sunt avocatul vecinului si nici nu imi pasa prea mult de el, insa va spun ca legea ii protejeaza si lui drepturile.
Viata este o jungla! Daca aveti avocat, ii cereti acordul in justitie. Daca este amarat si nu are bani o sa va dea acordul, ca nu are incotro. La asta se rezuma toata discutia! Bafta!
P.S. Ca e spatiul mare prin ochii lui si mic prin ai dvoastra; ca face zgomot mult prin urechile lui si putin prin ale dvoastra; ca face cald pentru el si rece pentru dvoastra; ca parcheaza 100 de masini pe zi acolo pe trotuar pentru el si 3 - 4 ziceti dvoastra, etc (hote, cuptoare, depozitare gunoi, hartii, mucuri de tigara pe trotuar, loc de parcare etc nu stiu ce este acolo) ... astea sunt amanunte fara relevanta la o adica, daca avocatul stie (si stie) cum sa puna problema!
multumesc pentru lamuriri...si totusi mai sunt curios de inca ceva... nu am mai fost la primarie sa intreb dar terenul pe care il am pe o latura ma invecinez cu subsemnatul iar pe cealta latura ma invecinez cu un gang de aprox 3 m kre deserveste k drum pentru inca doua case iar drumul acela este spatiu public in acte...in cazul de fata as putea face intrare in curte pe doua laturi si sa imi aprobe constructia cu semnatura celui din spate terenului meu? ptr k practic ar fi vecinul care nu vrea sa semneze in spatele meu si cel din spate in laterala:)...voi incerca la primarie sa vad ce spun:)
Este o idee buna !
Oricum, vecinul care refuza sa va dea acceptul trebuie sa fie justifice temeinic acest refuz.
In caz contrar instanta va da dvoastra castig de cauza!
NU este o situatie de netrecut.