avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate rares12

Activitate rares12

Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati :
Am fost oprit si depistat cu 0.09 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe procesul verbal agentul constatator a trecut 37 mg/l iar la mentiuni am trecut ca am baut o bere la 0.33 ml la ora 17. Fapta mea s a petrecut la 00:20
Pot anula acest proces verbal de contraventie daca agentul a scris eronat?
Mai precizez ca in dovada agentul constatator a trecut 0.09 mg/ ldoar pe proces verbal a trecut 37 mg/l
Răspuns la discuția Contestatie pv politia locala
Si ce pot aduce ca si argument?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Contestati PV la judecatoria sibiu in termenul legal.

Buna ziua. Astazi am primit de la postas un pv verbal in care scrie ca '' subnumitul a adus prin intermediul mijloacelor electronice (email) expresii jignitoare la adresa angajatiilor institutiei publice pol locala sibiu.
Precizez ca le am dat un mail in care am speciticat numarul masini si ca a fost lovita cand a fost ridicata(am vazut o ulterior dupa ce am plecat din sibiu lovitura..!) totul spus frumos. Dupa 1 luna le ma multumit ca nu mi au raspuns dupa 30 de zile si ca nu ma asteptam oricum la altceva de la niste incompetenti) de pe mailul meu.. Amenda a venit pe numele tatalui meu. Probabil din cauza nr de inm.
Cum pot contesta asta? Este mailul spatiu public? Este '' incompetent'' o jignire? Nu mi ai raspuns mailului dar amenda au trimis o. Mi se pare incredibil. Pv nu are martor' 'persoanele de fata refuza calitatea de martor' '
Răspuns la discuția Contraventie
mersii frumos ... si pe langa asta mentionez ca am luat suma maxima de 1000 de lei si sunt minor.... nu trebuia sa fie de la 100 la 500 lei nu de la 200 la 1000 ? nu este un motiv de nulitate acesta ?
Discuție Contraventie
buna ziua . in data de 22.04.2013 ma aflam la domiciliul meu am fost apelat telefonic de catre o persoana danduse un agent de politie pentru a fi citat ca martor intr-un dosar penal . agentul ma luat direct cu intrebarea unde ma aflu in acest moment sa-i spun neaparat unde ma aflu acum iar eu nu am vrut sa ii spun , deoarece nu aveam de unde sa stiu ca la telefon se afla un agent de politie sau mi se face doar o gluma proasta .Fapt pentru care mi-a dat o amenda de 1000 lei potrivit lg 61 / 1991 cum ca as fi adresat expresii jignitoare institutiei etc. precizez ca nu l-am injurat doar ca a inceput sa zbiere la mine si i-am spus sa lase tonul mai mic ca eu am vorbit calm . Am depus o contestatie in care am mentionat ca nu am avut de unde sa stiu ca la telefon se afla un agent si nu o persoana care dorea sa imi faca vreo farsa , iar in data de astazi am primit o comunicare adresa cum ca am obligatia de a depunde raspuns la intampinare :

in intampinare se cere respingerea plangerii ca find nefondata si mentinerea procesului verbal de constatare a contraventiei , pentru urmatoarele motive :
necomepenta terioriala a judecatoriei sibiu si solicitam declinarea de comepetenta catre judecatoria agnita .

Mai precizez ca am varsta de 17 ani si am primit amenda maxima de 1000 lei si din auzite am inteles ca pentru minori se da jumatate . in intampinare din cate am inteles trebuiesc audiat pentru art 3 pct 1 legea 61/1991 .

au cerut restituirea originalului procesului verbal de la sibiu pentru a fi dusa la agnita .

ce as putea face in aceasta privinta ? amenda este data din dusmanie .

Multumesc frumos !