Asta am inteles. Dar nu ar trebui sa se faca si dovada vinovatiei mele - o constatare / expertiza de natura tehnica? E atat de simplu - e sufficient ca o persoana sa declare un anumit lucru?
Va multumesc inca o data pentru raspuns. Voi solicita asadar documentele prin care dansii au stabilit valoarea prejudiciului si culpa mea in generarea acestuia. Trebuie observant faptul ca desi au o data precisa pentru producerea evenimentului (si a fost de magnitudine avand in vedere suma solicitata), nici pagubitul si nici altcineva din administratie nu au mentionat "dezastrul" pana acum. Nu ma refer la o informare pe cale oficiala, ci la acele clasice batai in usa si certuri care apar in urma convietuirii intr-un bloc de apartamente. Deasemenea, vorbim de un eveniment petrecut (pare-se) acum 18 luni. Mi se pare totusi un demers suspect.
Va multumesc pentru raspuns.
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru disponibilitatea de a ma ajuta.
Fiind vorba de o societate de asigurari ma gandesc ca e vorba de o actiune in regres (e atasata o fisa de dauna in beneficiul unui vecin). Ma gandeam sa le transmit o solicitare scrisa pentru a le solicita justificarea sumelor solicitate (insemnand deviz, expertiza tehnica pentru stabilirea culpei mele, constatare prejudiciu etc.). Problema este ca eu nu am avut niciun fel de conflict sau litigiu cu nimeni, niciun vecin nu mi-a batut in usa ca l-am inundat sau mai stiu eu ce. Mai mult, nu se precizeaza nicaieri data la care sa ma prezint pentru conciliere. Cineva mi-a sugerat ca ar fi o actiune la deruta, ca sa efectuez plata. Scopul meu este sa obtin detalii despre natura sumei si in ce masura imi poate fi imputata desi, repet, nu exista niciun alt demers impotriva mea, formal sau informal.
Sa transmit documentul cu pricina sau sa pasez totul unui jurist? Nu va ascund ca ma ingrijoreaza continutul de tip copy/paste al documentului (asa cum mi-ati confirmat si dumneavoastra).
Formularea este urmatoarea: "Subscrisa ......, in vederea introducerii cererii de chemare in judecata in conformitate cu art. 193 Cod de Procedura Civila, formulam prezenta NOTIFICARE prin care va invitam ca in termen de 15 zile de la data primirii prezentei sa va prezentati la sediul nostrum din ... in vederea solutionarii litigiului prin conciliere directa".
Apoi urmeaza paragraful prin care se solicita plata in termen de 5 zile.
Nu stiu despre ce litigiu ar putea fi vorba (nu am nicio relatie contractual cu numita societate).
Multumesc.
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o opinie asupra situatiei urmatoare:
- am primit o notificare / chemare la conciliere care respecta termenul prohibitive de 15 zile
- al doilea paragraf al documentului contine insa solicitarea ca in termen de 5 zile de la data primirii notificarii sa efectuez plata intr-un cont indicat.
Mie se pare ca documentul contine un mare non-sens. Cum as putea raspunde? In baza carui temei, prevedere?
Eu ma voi prezenta la conciliere, dar vreau sa imi prezinte o serie de documente suplimentare ca justificative pentru suma solicitata. Cum reglez insa somatia de plata? Ultimul paragraf ma informeaza clar ca daca nu voi onora datoria (repet, inca nu stiu despre ce e vorba) in termenul solicitat ma vor actiona in instanta.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
Buna ziua,
Am primit astazi din partea unei societati de aisgurare o notificare prin care in termen de 15 zile sunt invitata la concilierea unui litigiu. Acelasi document ma informeaza ca am la dispozitie 5 zile pentru achitarea unei anumite sume in contul lor. Documentul este bazat pe prevederile art. 2210 din Noul Cod Civil. Exista si 2 anexe, prima o fisa de dosar de dauna prin care se atesta plata sumei cu pricina unei terte persoane (aparent vecinul de la etajul inferior) iar a doua o coie Xerox dupa o Adeverinta cu textul: "Prin prezenta se adevereste ca in data de 13.12.2011 ap. .... situat in .... a fost inundat de catre proprietara NUMELE MEU a apt. .... de la aceeasi adresa." Urmeaza semnatura administratorului si un nr. de inregistrare din 13.12.2011 scris de mana, desi restul textului e tehnoredactat.
Problemele:
- am primit o invitatie la conciliere sau o somatie de plata? Adica am 15 zile pentru a veni la conciliere, dar in 5 zile trebuie sa platesc
- eu pana astazi nu am stiut ca apartamentul cu pricina a fost inundat in decembrie 2011, si cu atat mai putin din cauza mea; nu am vazut procese verbale, instiintari, nici macar nu a venit domnul la usa mea sa imi ceara socoteala
- e suficienta aceata "adeverinta" pentru a certifica si stabili culpa mea?
- suma este foarte mare si repet, NU am stiut in niciun moment ca am inundat pe cineva
Va rog sa ma ajutati cu recomandari / pareri pe de o parte cu un raspuns pentru aceasta societate de asigurari, dar si o actiune impotriva administratorului care trebuie sa imi explice cum "adevereste" ca eu, persoana fizica, am inundat un apartament (asa este formularea in adeverinta). Nu am o situatie financiara buna acum si nu pot plati in niciun caz sumele solicitate, cu atat mai mult cu cat nu sunt convinsa ca ar trebui.
Nu exclud nici propuneri de asistenta juridical contra cost, in masura in care se accepta ca am posibilitati financiare limitate in acest moment.
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Nicoleta