avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actiune in regres asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actiune in regres asigurare locuinta

Buna ziua,

Am primit astazi din partea unei societati de aisgurare o notificare prin care in termen de 15 zile sunt invitata la concilierea unui litigiu. Acelasi document ma informeaza ca am la dispozitie 5 zile pentru achitarea unei anumite sume in contul lor. Documentul este bazat pe prevederile art. 2210 din Noul Cod Civil. Exista si 2 anexe, prima o fisa de dosar de dauna prin care se atesta plata sumei cu pricina unei terte persoane (aparent vecinul de la etajul inferior) iar a doua o coie Xerox dupa o Adeverinta cu textul: "Prin prezenta se adevereste ca in data de 13.12.2011 ap. .... situat in .... a fost inundat de catre proprietara NUMELE MEU a apt. .... de la aceeasi adresa." Urmeaza semnatura administratorului si un nr. de inregistrare din 13.12.2011 scris de mana, desi restul textului e tehnoredactat.
Problemele:
- am primit o invitatie la conciliere sau o somatie de plata? Adica am 15 zile pentru a veni la conciliere, dar in 5 zile trebuie sa platesc
- eu pana astazi nu am stiut ca apartamentul cu pricina a fost inundat in decembrie 2011, si cu atat mai putin din cauza mea; nu am vazut procese verbale, instiintari, nici macar nu a venit domnul la usa mea sa imi ceara socoteala
- e suficienta aceata "adeverinta" pentru a certifica si stabili culpa mea?
- suma este foarte mare si repet, NU am stiut in niciun moment ca am inundat pe cineva

Va rog sa ma ajutati cu recomandari / pareri pe de o parte cu un raspuns pentru aceasta societate de asigurari, dar si o actiune impotriva administratorului care trebuie sa imi explice cum "adevereste" ca eu, persoana fizica, am inundat un apartament (asa este formularea in adeverinta). Nu am o situatie financiara buna acum si nu pot plati in niciun caz sumele solicitate, cu atat mai mult cu cat nu sunt convinsa ca ar trebui.

Nu exclud nici propuneri de asistenta juridical contra cost, in masura in care se accepta ca am posibilitati financiare limitate in acest moment.

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Nicoleta
Cel mai recent răspuns: Nicoleta_Turcanu , utilizator 11:38, 16 Iunie 2013
Art 2210 NCCse refera la subrogarea asiguratorului si nu la conciliere,oricum procedura prealabila a concilierii nu mai este prevazuta in noul cod de procedura civila..Puteti trimite un raspuns prin care spuneti ca nu sunteti de acord cu plata sumei respective si ca inundarea apart.respectiv nu a fost produsa de dvs.Incercati sa aveti o discutie cu adm.si rugati sa va explice cum a constatat ca imob.vecinului a fost inundat de dvs.Societatea de asig.va formula o actiune bazata pe raspunderea civila delictuala.,se pot face o serie de aparari consultati un avocat.
Va multumesc pentru raspuns.
Vecinul dvs. cu siguranta a avut o polita de asigurare. Asiguratorul acordand despagubiri, acesta este indreptatit sa isi recupereze prejudiciul de la cel vinovat. Va trebui sa dovediti ca nu dvs. va faceti vinovata de producerea evenimentului.
Asta am inteles. Dar nu ar trebui sa se faca si dovada vinovatiei mele - o constatare / expertiza de natura tehnica? E atat de simplu - e sufficient ca o persoana sa declare un anumit lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare la conciliere si somatie de plata in acelasi document Nicoleta_Turcanu Nicoleta_Turcanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o opinie asupra situatiei urmatoare: - am primit o notificare / chemare la conciliere care respecta termenul prohibitive de ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta Axel79 Axel79 In luna August 2010 am fost inundat de catre un vecin, i-am spus ca nu am pretentii de la el intrucat am asigurare. Am fost despagubit corespunzator de catre ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca ContSters30487 ContSters30487 Buna seara! Cine ma poate informa si pe mine cu privire la o polita de asigurare rca incheiata, dar gresit termenul de valabilitate? Sunt agent de asigurare, ... (vezi toată discuția)