avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare rca

Buna seara! Cine ma poate informa si pe mine cu privire la o polita de asigurare rca incheiata, dar gresit termenul de valabilitate? Sunt agent de asigurare, iar in anul 2006, mai precis luna august am incheiat o polita de asigurare si am gresit valabilitatea, in loc sa o dau la trei zile, am dat o la 2 zile.Imediat, asiguratul se face vinovat de un acccident, producand daune de 10.000 lei. Autoturismul avariat a fost reparat pe polita de asigurare casco pe care pagubitul o detinea la o alta societate de asigurare. Din anul 2006 si pana in prezent nu am fost instiintata precum ca as avea de plata aceasta suma de bani. Astazi ma trezesc acasa cu un plic prin care sunt invitata sa ma prezint la sediul societatii de asigurare a carui agent sunt, pentru o conciliere directa in vederea efectuarii platii sumei respective. langa aceasta invitatie au fost anexate si urmatoarele documente: adresa de exercitare a regresului administrativ care cuprinde cererea de despagubire si convocarea la concilierea directa de catre societatea de asigurare care a efectuat reparatia autoturismului catre societatea a carui agent sunt,copie tichet de asigurare fotografii de la locul accidentului,, adresa catre persoana care a produs accidentul factura fiscala,, proces verbal, autorizatie, polita casco copie ci a pagubitului, si multe altele.Acum societatea la care sunt agent ma convoca la conciliere in vedere efecuarii platii acestei sume. Va rog sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez, intrucat societatea doreste sa recupereze banii de la mine.As putea in eventualitatea unui proces, sa chem in instanta persoana care a produs acest accident? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 09:11, 30 Martie 2009
Din pacate D-na agent,vinovatul de accident nu are vina in legatura cu dv.Daca cititi contractul incheiat cu Asiguratorul, veti descoperi ca pentru "greseli" care aduc prejudicii, sunteti raspunzatoare inclusiv material , iar prescrierea raspunderii este conf. Cod Civ. 3 ani de la expirarea contractului.
Presupun ca accidentul s-a petrecut in cuprinsul celor trei zile neacoperite si se presupune ca "gresala" a fost intentionata.Ar mai fi posibilitatea sa dovediti ca polita RCA a fost eliberata in prelungirea altei polite (indiferent la ce asigurator) si atunci nu mai aveti vina.Lucru greu de presupus:(
Nu aveti de ales pentru ca responsabilitatea este a dumneavoastra,si ghinionul,din pacate.Societatea de asigurare nu va plati dauna in baza RCA si va invita la conciliere pentru a evita actionarea d-voastra in instanta...inseamna timp,si pe de alta parte au in vedere faptul ca inca sunteti agent acolo.
Sunteti intr-o situatie grea,persoana care a produs accidentul va sta bine merci,nu are legal nici o responsabilitate.
Nu verifica nimeni actele acolo,nimeni n-a vazut in timp util,sa puteti anula polita ?
E dur ce va spun,dar santeti singura-si ati mai incasat si un comision mic...Imi pare rau.
O asigurare de raspundere civila nu aveati,ar fi un ajutor.
elenaerdei a scris:

E dur ce va spun,dar santeti singura-si ati mai incasat si un comision mic...Imi pare rau.

Nu se poate spune ca sunteti chiar singura.Inspectorul de asigurari coordonator raspunde alaturi de dv. pentru faptul ca are responsabilitatea verificarii corectitudinii actelor intocmite in momentul cand ati predat borderoul si banii.
Pe de alta parte, CSA impune ca agentii de asigurari sa plateasca o polita de raspundere civila si ar trebui sa o aveti.
In acest caz, avizati dauna la asiguratorul de raspundere civila, pe baza actului de imputare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire cristian_conea cristian_conea Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul ... (vezi toată discuția)
Notiunea de solidar mondanicolaetoma mondanicolaetoma in urma unui accident rutier prin care s-au produs pagube materiale atat autoturismul cat si un imobil, dupa actiunea civila precizata si extinsa formulata de ... (vezi toată discuția)
Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)