avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco vs. rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco vs. rca

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o paguba de 3.000 lei care este acoperita de asigurarea CASCO a masinii avariate, pentru a economisi timp. Asiguratorul CASCO se indreapta impotriva firmei de asigurari, la care avea incheiat RCA-ul masina care a provocat prejudiciul care insa nu vrea sa restituie contravaloarea pagubei, pe motiv ca masinile apartin amandoua aceluiasi proprietar (persoane fizice asociate in ambele societati care sunt proprietarele masinilor in cauza). Avand in vedere ca asiguratorul CASCO nu si-a recuperat contravaloarea prejudiciului, acesta trimite invitatie la conciliere conducatorului auto care se face vinovat de accidentul produs, incercand sa recupereze suma de la acesta. Ce solutii credeti ca sunt pentru ca firmele de asigurari sa-si rezolve intre ele problema si sa nu-l implice pe conducatorul auto?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 16:29, 2 August 2011
Asiguratorul CASCO, prin invitatia la conciliere, a indeplinit procedura prealabila prevazuta de art. 720 ind. 1 Cod de Procedura Civila, urmand ca in 30 de zile de la conciliere sa actioneze in instanta aiguratorul RCA pe drept comun, obiectul cauzei fiind pretentii. In cazul in care, la concilierea directa, cele doua societati ajung la un consens, bine, insa, in cazul in care acest lucru nu se intampla, sigur se va ajunge la proces. Insa nu vad ce implicatii considerati ca ar avea in cazul conducatorului auto, din moment ce acesta avea, atat asigurare obligatorie, cat si facultativa. In cele mai multe cazuri, atata timp cat conducatorul auto si-a indeplinit obligatiile, prin achitarea politelor respective, instanta decide ca asiguratorul care nu si-a indeplinit obligatia de plata a prejudiciului suferit, sa cada in pretentii. Cu stima.
Nu exista o solutie care sa va avantajeze deoarece atunci cand masinile apartin aceluiasi proprietar nu se despagubesc. Exista suspiciunea ca evenimentul sa fie intentionat ca sa se obtina reparatia masinilor uzate sau avariate in cu totul alte imprejurari. Cititi Legea RCA si va veti convinge.
Multumesc mult pentru raspunsurile prompte!
Am citit si eu lege RCA, problema este ca nu stim care ar fi solutia ca paguba sa nu fie suportata de conducatorul auto care a provocat accidentul si care este angajatul societatii care detine masina in discutie.
Multumesc!
Solutie ar fi daca ambele autoturisme au asigurare CASCO, fara a se mai recurge la asigurarea RCA (care despagubeste daune produse tertilor).
Problema este ca accidentul s-a produs in toamna anului 2008 si de atunci asiguratorul CASCO si RCA s-au judecat insa fara un rezultat pozitiv pentru asiguratorul CASCO. Astfel, nerecuperand suma achitata asiguratului, asiguratorul CASCO urmareste recuperarea sumei de la conducatorul auto care nu este decat un prepus al asiguratului RCA. In aceasta faza si dupa atata timp se mai poate apela la asigurarea CASCO?

Alte discuții în legătură

Asiguratorul refuza plata daunelor desi am casco tedy72 tedy72 Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)