avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul refuza plata daunelor desi am Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul refuza plata daunelor desi am Casco

Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe marginea drumului si eu din cauza ghetii am patinat pana l-am lovit in spate.Acum, dupa 9 luni am primit acasa o scrisoare de la asigurator din care rezulta ca eu trebuie sa platesc dauna autovehicolului pe care l-am lovit(5000 ron). Precizez ca avem Casco ambele masini.
Ce trebuie sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 10:14, 25 Noiembrie 2014
In cazul in care dvs ati fost de vina, masina avariata se repara pe RCA-ul dvs. Acum chiar nu inteleg sensul acestei adrese primite. Faceti o sesizare catre CSA. Nu are relevanta faptul ca ambele autoturisme aveau CASCO.
O polita CASCO este o asigurare care va protejeaza propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora.



Cu putina atentie, puteti incadra corect speta:
Polita casco acopera riscurile produse din culpa conducatorului sau altor vinovati.
In cazul al doilea, asiguratorul se indreapta cu regres asupra Asiguratorului RCA si a vinovatului. Fiind vorba de acelasi proprietar, polita RCA exclude plata daunei.
Ce ramane? Vinovatul sa plateasca dauna in regres asiguratorului pe polita CASCO (sau fara a afecta polita CASCO, direct plata reparatiei) .
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
nucu$, utilizator
Pai tot degeaba se indrepata catre tedy72,... el avea RCA si CASCO valabil, la fel si celalalt. Nu e problema lui ca coincideau firmele unde avea el RCA si celalalt CASC. Puneti-le o copie dupa RCA-ul de atunci in mana si sa se spele pe cap cu el. Incearca si ei marea cu sarea da de le iasa ceva. Parerea mea e ca nu se vor duce in instanta (nu sunt atat de fraieri) dar daca prind pestisorul,.... incercarea moarte n-are.
CountPorcula1987 a scris:

Nu e problema lui ca coincideau firmele unde avea el RCA si celalalt CASC.

greu, greu...
problema e nu că mașinile erau asigurate la aceeași firmă, ci că au același proprietar...

asta e problema , cum sa se indrepte impotriva sa(compania) pentru recuperarea prejudiciului?
de la cineva trebuie sa recupereze dauna.
sfatul meu este sa faceti RCA la o companie , si CASCO la alta...
nici in instanta nu o sa reusiti nimic...ca au si ei juristii lor .
mai trebuie analizata si raportul intocmit in momentul accidentului , posibil sa v-o bage pe gat pe aia cu nerespectarea vitezei la condiitile de drum relatate de dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Lncident 2 autoturisme ale aceleiasi firme mihaiemil mihaiemil Buna ziua, Este vorba despre o tamponare usoara intre 2 masini, in care masina A a tamponat masina B din spate, in conditiile in care masina B era stationata ... (vezi toată discuția)
Raspunde societatea???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un sofer al societatii noastre care transporta marfa catre clientii nostrii a accidentat grav o masina. Atat masina noastra cat si masina implicata sunt grav ... (vezi toată discuția)
Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)