avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul refuza plata daunelor desi am Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul refuza plata daunelor desi am Casco

Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe marginea drumului si eu din cauza ghetii am patinat pana l-am lovit in spate.Acum, dupa 9 luni am primit acasa o scrisoare de la asigurator din care rezulta ca eu trebuie sa platesc dauna autovehicolului pe care l-am lovit(5000 ron). Precizez ca avem Casco ambele masini.
Ce trebuie sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 10:14, 25 Noiembrie 2014
@andrei2005

Art.27(3) lit.a) din Ordinul CSA 14/2011 prevede o dubla conditiei pentru a opera excluderea de la despagubire:
-cele doua autovehicule sa fie detinute de aceeasi persoana juridica
-soferul vinovat sa fie in relatie prepus-comitent (exemplu angajat-angajator) cu detinatorul autovehiculelor.

Codul civil reglementeaza ca forma de raspundere pentru fapta altuia si raspunderea comitentului (angajatorului) pentru prepus (angajat) in conditiile in care fapta cauzatoare de prejudiciu este comisa in exercitarea atributiilor de serviciu.

Deci in cazul evocat de dvs. se verifica conditiile art.27(3) lit.a) si prin urmare asiguratorul RCA nu despagubeste.
De asemenea RATB-ul raspunde in virtutea relatiei comitent-prepus pentru fapta angajatului sau si prin urmare ar rezulta ca "isi provoaca daune singur" cum a spus dl.nucu$.
Multumesc. E ciudat, dar asta este legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca invalida in cazul aceluiasi proprietar????????? D_axL D_axL Buna ziua! Lucrez la o firma care detine mai multe vehicule. Intr-o zi, s-a produs si inevitabilul si am lovit cu masina firmei un alt vehicol aflat tot in ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)