avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul refuza plata daunelor desi am Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul refuza plata daunelor desi am Casco

Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe marginea drumului si eu din cauza ghetii am patinat pana l-am lovit in spate.Acum, dupa 9 luni am primit acasa o scrisoare de la asigurator din care rezulta ca eu trebuie sa platesc dauna autovehicolului pe care l-am lovit(5000 ron). Precizez ca avem Casco ambele masini.
Ce trebuie sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 10:14, 25 Noiembrie 2014
multumesc , dl Nucu$ , dar beneficiarul marfii deja are asigurare si el pentru marfa(o optinune a dansului, care include orice risc).
proprietarul marfii , niciodata nu o sa faca conventie cu mine , deoarece sunt "n" factori care nu-i permit acest lucru . unul dintre ei ar fi ...sa zicem incendiul . si in cazul acesta eu sunt singurul care trebuie sa asigure buna desfasurare a transportului.
din curiozitate , va ocupati si cu asigurari pentru transporturi maritime ?
Nestiind ce marfa (a cui) transportati, daca beneficiarul nu era asigurat, puteati sa-l \"conventionati\" prin contract sa o faca.Daca era marfa proprie, asigurarea Auto-CARGO era foarte util sa o incheiati.

Asigurarea CARGO-maritim, este de tipul All-risks minus (mai putin) excluderile.
Riscurile excluse sunt acele riscuri pentru care societatea de asigurare nu poarta nici o raspundere in cazul in care ele ar interveni in timpul unui transport de marfuri asigurat.
Excluderi:
Evaporarea lichidelor, uscarea cerealelor, moartea naturala a vietatilor, sunt evenimente inevitabile, specifice naturii obiectului asigurat. Tocmai din aceasta cauza ele nu fac obiectul acoperirii prin asigurare. De asemenea, nu se acorda drept de asigurare pagubelor datorate::
- intarzierii sosirii marfurilor la destinatie;
- lipsei unui ambalaj corespunzator;
- majoritatii taxelor vamale din tara importatoare, etc.
Riscurile acoperite sunt in general:
- furtuna - care poate provoca: scufundarea navei sau avarierea bunurilor transportate prin patrunderea apei in hambarele navei;
- naufragiul - scufundarea navei din diferite cauze;
- esuarea - punerea pe uscat a navei, impotmolirea ei pe fundul marii;
- coliziunea - ciocnirea a doua nave intre ele;
- abordajul - ciocnirea navei cu orice alt obiect fix sau plutitor;
- aruncarea unei parti din incarcatura peste bord, in cazul avariei comune;
- furtul;
- jaful;
- capturarea si sechestrarea de catre dusmani,etc,
Tot din categoria riscurilor speciale fac parte si riscurile de razboi, inclusiv razboiul civil, precum si riscurile de greva, rascoale, miscari civile.
Si totusi, unele dintre riscurile excluse (considerate speciale) pot fi asigurate la cerere, prin prime suplimentare speciale.
Acest tip de asigurare este foarte complex si este detaliat in trei tipuri/conditii de asigurare A,B si C.
Daca doriti sa abordati transportul maritim, pentru acoperire completa, va recomand si asigurarea CASCO-maritima!! :thumbup:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
nucu$, utilizator
Sa inteleg ca daca, de pilda, doua vehicule ale RATB se ciocnesc, conducatorul vinovat va achita daunele produse, deoarece nu se poate utiliza RCA-ul de la vehiculul vinovat? Mi se pare aberant, chiar daca legea prevede asa ceva. Ar trebui luata initiativa de modificare a legii.
Raspunderea civila este fata de ALTUL (cel pe care l-am lovit/avariat/vatamat).Daca EU, imi provoc daune singur, EU nu sunt in situatia de a ma chema pe mine in judecata pentru a-mi plati reparatiile.(EU=proprietarul autovehiculelor prin intermediul carora s-a produs paguba)
Si totusi in cazul evocat de mine, paguba nu a facut-o RATB-ul (care este proprietar) si soferul care conducea autovehiculul respectiv...

Alte discuții în legătură

Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca invalida in cazul aceluiasi proprietar????????? D_axL D_axL Buna ziua! Lucrez la o firma care detine mai multe vehicule. Intr-o zi, s-a produs si inevitabilul si am lovit cu masina firmei un alt vehicol aflat tot in ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)