avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Notiunea de solidar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Notiunea de solidar

in urma unui accident rutier prin care s-au produs pagube materiale atat autoturismul cat si un imobil, dupa actiunea civila precizata si extinsa formulata de propietarul imobilului, instanta hotaraste plata in solidar atat a pagubelor cat si a cheltuielilor.
mentionez autoturismul avea asigurare full casco (era inca in lising),
intrebare: ce pot face daca societatea de asigurari pretinde sa achit si eu cota parte???
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 19:52, 23 Aprilie 2012
depinde de contractul Casco. consulti un avocat pentru a gasi solutie. oricum, daca Casco nu plateste imediat, dvs. puteti fi executat pet toata sumaurmand, ca apoi sa va recuperati ce puteti conform contractului de la Casco
Pentru daune produse tertilor raspunde asiguratorul RCA, nu cel CASCO. Inteleg ca cineva a intrat intr-un imobil provocandu-i o dauna? Dar daca este vorba de leasing, atunci, in mod normal, trebuia sa existe si asigurare RCA valabila la data accidentului si atunci tertul pagubit, respectiv proprietarul imobilului va putea fi despagubit de asiguratorul RCA al persoanei vinovate.
Ce nu inteleg este pe cine a obligat instanta in solidar. Actiunea impotriva cui a fost indreptata? ("extinsa si precizata") Sunt "amanunte" importante pentru un raspuns clar, cred eu.
mondanicolaetoma a scris:

in urma unui accident rutier prin care s-au produs pagube materiale atat autoturismul cat si un imobil, dupa actiunea civila precizata si extinsa formulata de propietarul imobilului, instanta hotaraste plata in solidar atat a pagubelor cat si a cheltuielilor.
mentionez autoturismul avea asigurare full casco (era inca in lising),
intrebare: ce pot face daca societatea de asigurari pretinde sa achit si eu cota parte???

In instanta pagubitul (proprietar de imobil) nu a chemat decit pe conducatorul auto care a produs accidentul.
Acesta (soferul) raspunde in solidar cu asiguratorul pentru dezdaunarea pagubasului.
Societatea asiguratoare nu poate sa despagubeasca pe sofer decit in conformitate cu stipulatiile contractuale.
In principiu in astfel de cazuri soferul plateste daunele si le recupereaza de la asigurator conform contractului de asugurare sau daca instanta s-a pronuntat ca societatea se asigurare sa achite prejudiciul, in situatia cind aceasta nu o face pagubitul are dreptul de a se indepta direct catre sofer prin executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa fiu citat ca intervenient fortat intr-un proces in legatura cu polita rca? ClydeS ClydeS Lucrurile stau in felul urmator : -X avand RCA imprumuta masina lui Y care comite un accident lovindu-l pe Z avand CASCO ; -acum, asiguratorul CASCO lui Z ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca victime din autoturism propriu cyan cyan in cazul unui accident cu victime, victimele care se afla in autoturismul care a produs accidentul pot fi despagubite de catre societatea de asigurari a ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)