Buna seara,
Am facut succesiunea dupa decesul tatei in urma cu un an.
Situatia: Mama a avut o fata dintr-o relatie fara casatorie (fata recunoscuta de tatal ei biologic).
Tata a avut doua fete dintr-o casatorie, recunoscute, dupa care a divortat si s-a casatorit cu mama, casatorie din care m-am nascut eu.
Singurul bun care s-a discutat dupa decesul tatalui, este un apartament, din care masa succesorale a reprezentat jumatate din apartament.
De toata activitatea privind succesiunea m-am ocupat eu (aceasta fiind la notar) trecand ca mostenitori ai tatalui cele doua fete ale lui, pe mine si mama.
Din cauza unor recente probleme, mama a fost la un notar care a specificat ca si fata mamei (la vremea casatoriei cu tata avea 4 ani) trebuia trecuta in mostenire.
Intrebarea mea este: Are dreptul si sora din partea mamei chiar daca a fost nascuta inainte de casatorie (si e recunoscuta pe certificatul de nastere de catre tatal ei biologic) ? In ce situatii ar avea dreptul la mostenirea din partea tatalui meu ?
Mentionez ca vorbesc decat de mostenirea din partea tatalui decedat! Va multumesc.
Am o ruda care a fost gasit vinovat intr-un dosar penal, si condamnat cu suspendare si cu plata a 1000 lei cheltuieli de judecata.
Persoana respectiva nu are niciun venit, si beneficiază de ajutor social, drept urmare nu ar avea de unde plăti cheltuielile de judecata.
Aș dori să aflu dacă există o specificație undeva care prevede acest lucru, și anume dacă condamnatul nu are posibilitatea de plată, dacă se amână plata lor, sau dacă este obligatoriu pentru a nu intra în închisoare(fiind condamnat cu suspendare).