avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni complicate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni complicate

Buna seara,
Am facut succesiunea dupa decesul tatei in urma cu un an.
Situatia:
Mama a avut o fata dintr-o relatie fara casatorie (fata recunoscuta de tatal ei biologic).
Tata a avut doua fete dintr-o casatorie, recunoscute, dupa care a divortat si s-a casatorit cu mama, casatorie din care m-am nascut eu.
Singurul bun care s-a discutat dupa decesul tatalui, este un apartament, din care masa succesorale a reprezentat jumatate din apartament.
De toata activitatea privind succesiunea m-am ocupat eu (aceasta fiind la notar) trecand ca mostenitori ai tatalui cele doua fete ale lui, pe mine si mama.
Din cauza unor recente probleme, mama a fost la un notar care a specificat ca si fata mamei (la vremea casatoriei cu tata avea 4 ani) trebuia trecuta in mostenire.
Intrebarea mea este:
Are dreptul si sora din partea mamei chiar daca a fost nascuta inainte de casatorie (si e recunoscuta pe certificatul de nastere de catre tatal ei biologic) ? In ce situatii ar avea dreptul la mostenirea din partea tatalui meu ?
Mentionez ca vorbesc decat de mostenirea din partea tatalui decedat!
Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
fbucica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 07:14, 13 Februarie 2017
Din punctul meu de vedere, copilul acela nu ar trebui sa vina la mostenire. El poate mosteni doar pe mama lui.
av. Ileana Alina Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog frumos Vitelariu Ionela Vitelariu Ionela Buna ziua am mari probleme si va rog sa ma ajutati.Tatal meu a murit de curand si vreau sa fac subcesiunea dar sora mea mai mica nu vrea si nu ma inteleg ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)