Buna seara,
Am facut succesiunea dupa decesul tatei in urma cu un an.
Situatia: Mama a avut o fata dintr-o relatie fara casatorie (fata recunoscuta de tatal ei biologic).
Tata a avut doua fete dintr-o casatorie, recunoscute, dupa care a divortat si s-a casatorit cu mama, casatorie din care m-am nascut eu.
Singurul bun care s-a discutat dupa decesul tatalui, este un apartament, din care masa succesorale a reprezentat jumatate din apartament.
De toata activitatea privind succesiunea m-am ocupat eu (aceasta fiind la notar) trecand ca mostenitori ai tatalui cele doua fete ale lui, pe mine si mama.
Din cauza unor recente probleme, mama a fost la un notar care a specificat ca si fata mamei (la vremea casatoriei cu tata avea 4 ani) trebuia trecuta in mostenire.
Intrebarea mea este: Are dreptul si sora din partea mamei chiar daca a fost nascuta inainte de casatorie (si e recunoscuta pe certificatul de nastere de catre tatal ei biologic) ? In ce situatii ar avea dreptul la mostenirea din partea tatalui meu ?
Mentionez ca vorbesc decat de mostenirea din partea tatalui decedat! Va multumesc.