Insa pot folosi si numele firmei? Spre exemplu pe pagina sa fie adresa url, numele firmei (SC. FIRMA SRL), cineva imi spunea ca ma poate da in judecata ca le folosesc numele fara acord.
Am nevoie de o informatie.
Vreau sa deschid un website, care sa contina informatii despre site-urile care ofera servicii web, hosting, domenii.
Fiecare va putea adauga o firma, iar pe pagina firmei se vor putea spune opinii, pareri, samd.
Intrebarea mea este daca o fima poate sa imi faca ceva, daca o pun pe site, adica daca o pun eu sau un vizitator ca lumea sa-si dea cu parerea si sa voteze cat de buna e.
Nu cred ca este nevoie de atata tam-tam pentru asta, insa totusi se poate face o plangere la firma de hosting si i se poate suspenda site-ul.
Stiu ca este o lege care interzice publicarea acestor informatii (nume, poze) fara voia mea, si vreau sa stiu daca o pot folosi in acest caz.
Un anumit website, a facut public fara voia mea numele real, si anumite poze cu alte persoane.
Imi poate da cineva legea care interzice asta, ca sa contactez firma de webhosting?
Multumesc.
PS. Mentionez ca aduce si jigniri la adresa mea + altor persoane pe acea pagina.
Vreau sa deschid un website cu o lista ce va contine firmele care ofera anumite servicii de telecomunicatii din Romania.
Intrebarea mea este, incalc ceva daca pun pe acel site, firma (SRL, PFA) si permit utilizatorilor sa voteze firma (pozitiv/negativ) si sa isi exprime parerea despre aceasta (pozitiva/negativa), si... sa zicem ca o firma are o reputatie negativa oferita de vizitatori, are vreun drept sa-mi ceara sa sterg pagina cu firma respectiva?