Multumesc de sfat. Sincer, el are influenta, are un statut , are bani,din cauza asta nu am facut nici un demers in acest sens, pentru ca asta primeaza in RO, nu cinstea si omenia.
Sotul meu are obiceiul dupa ce face scandal sa ma incuie in casa si imi ia si telefonul. Pot sa il reclam la politie sau sa il dau in judecata ?Am doua motive sechestrare de persoana si violarea corespondentei.Nu am dovezi , cum pot sa demonstrez daca el nu o sa recunoasca?E un om violent si consuma si alcool.As vrea sa divortez , dar legea nu ma ajuta , daca am ujn copil mereu trebuie sa depind in decizii si de el....?!!..ce ma sfatuiti? multumesc !
Pana voi depune actele de divort mai dureaza,de aceea doream sa stiu dac el ma poate reclama la politie ca am parasit domiciliul conjugal.Si inca o intreabare daca imi permiteti;e posibil sa decada din drepturile parintesti din cauza alcoolului?va multumesc!
Buna ziua.Va rog sa ma indrumati cum sa procedez ca d.p.d.v. legislativ sa nu fiu acuzata pt:am fost nevoita sa parasesc domiciliul conjugal impreuna cu baietelul meu de 4 luni,am plecat la parinti pentru ca sotul meu este un betiv.Nu vreau sa ma acuze ca am parasit domiciliul,ce ar trebui sa fac?sa merg la politie sa dau o declaratie sa nu ma acuze el ,sau?oricum v-a urma un divort si etc.Multumesc.
Mai pot salva ceva ?eu am nascut acum de 2 sapt si azi vroiam sa fac CNcopil si sa introduc actele pt casatorie.Daca aman obtinerea CN si introduc mai intai cununia si dupa acea cu riscul amenzii facem CN copil tot numele de fam de fata se trece?MULTUMESC!
Buna ziua.Va rog sa ma indrumati cum procedez in urm.situatie:
Necasatorita legal am dat nastere unui copil.copilul poarta numele de fam al tatalui si ulterior m am casatorit cu acesta si am preluat numele lui ca sa fim o fam .cu acelasi nume.
Intrebare:prin ce cale pot schimba din CN al copilului numele de fam. al mamei sa nu fie cel de fata ci actualul?Sunt dispusa si prin instanta daca exista vreo posibilitate.Va multumesc!
As mai avea o intebare;daca trec copilul pe numele tatalui iar eu raman cu cel de fata,locuim impreuna in casa lui,daca as dorii sa ma intorc acasa la parintii mei (cu copilul) fara sa ii cer acordul,ma poate acuza de cva de genul ca si cum as rapii copilul?multumesc.
Buna ziua,nu sunt casatorita si in curand voi naste si doresc sa nu depind de tatal copilului care cu siguranta isi doreste sa il recunoasca numai din orgoliu,as dorii ca sa poarte numele meu de familie .Ce trebuie sa fac la iesirea din maternitatea ,nu vreau sa merg la Primarie sa semnam ca il recunoaste,in spital sa trec numele lui sau sa trec o linie?Este f greu sa depind pentru orice semnatura de acest om.