Cum oare as fi putut sa stiu ca ma aflu in localitate daca nu exista nici un indicator rutier care sa semnalizeze acest lucru ? Evident ca nu stiam ca sunt in localitate ci in afara localitatii din moment ce exista un indicator care semnaliza iesirea din Varzaru ! REPET : nici indicator de intrare in localitate nici indicator de restrictie/limitare viteza ! Nu stiu istoricul avocatului,nu detin informatii despre numarul cauzelor de genul acesta care au fost castigate !
Stiu ca au fost solicitate toate inscrisurile politiei rutiere :
-atestat metrologic
-planse foto
-cd cu filmuletul (cred)
-o scrisoare catre CNADNR in care se cerea informatii despre locul si limita de viteza
-etc...
Tot ce vreau sa stiu e daca se merita sa pierd timp/bani sau nu are rost sa lupt cu sistemul !
Dovezile sunt clare : DA intradevar aveam 104km/h,dar unde ma aflam de fapt ? Eu consider ca atata timp cat tronsonul de drum nu e semnalizat corespunzator ca eram in afara localitatii iar limita era 90km/h ! Astfel am depasit viteza cu 14km/h,vreau sa imi asum raspunderea ptr fapta asta !
Multumesc !
Buna ziua,
Pe principiul cauti dreptatea ?...cauta usa si iesi,iata ca ma aflu in stadiul in care regret ca m-am nascut in tara asta,ca sunt incojurat de o anumita categorie de oameni si cel mai important ca inca mai sunt printre atatea masti false !
La 8luni de cand am inaintat o plangere a contraventionala(prin avocat,nu de capul meu) judecatoriei Pitesti,8 luni de drumuri,bani,implicit timp pierdut primesc si vestea cea mare : cauza respinsa ca neintemeiata ! MINUNAT !
Sa vedem ce s-a intamplat mai exact :
Pe 13iunie2013 ma intorceam din Bucuresti(locul unde lucrez) spre localitatea bunicilor mei,Merisani-Arges,in dreptul asa spusei localitati Borlesti celebrul radar aflat pe un Logan rosu(stie toate lumea cum opereaza-metode neortodoxa bineinteles-veiozeala) ! La 1km departare echipaj de politie,ma trage pe dreapta :
-viteza 104km/h in localitate
-trecem peste : "nu ma legitimez eu in fata ta,nu vezi ca am uniforma","am eu grija sa mai ai bani de benzina de acum inainte","iti dau 3 luni + 1 de la mine ca sa te inveti minte"-lucrurile astea le trecem la educatie proasta !
Avocatul redacteaza plangerea,o inainteaza judecatoriei si asteptam :
PV arata intr-un mod oribil,plin de stersaturi,taieturi(locul unde am fost oprit era taiat si scris peste el,etc),aleg sa ne bazam pe faptul asta si cel mai important si decisiv(ma gandeam eu...prost realizez acum) localitatea cu pricina nu este semnalizata nici cu indicator de intrare in localitate nici macar cu indicator de limitare viteza,astfel este doar un indicator de iesire din localitatea Varzaru si atat,cei care trec pe acolo stiu foarte bine lucrul acesta ! Ok,deci trebuie sa fac poze si un filmulet(sa fie acolo),o poza o depunem la dosar sa se vada clar !
Inchei fara amanuntele procesului,2 amanari si acum finalul : nu se poate domne sa ai dreptate : pai ori aducem bani la bugetul tarii(ca neah amenda e buna 1150ron) ori dam dreptate soferilor care nu intuiesc si ei ca se afla intr-o localitate nesemnalizata corespunzator ! Adica daca tu,sofer impertinent vii de la Constanta si treci de Varzaru trebuie sa intuiesti ca urmeaza o alta localitate,doar ca nu detine inca un indicator,politia poate sa stea ascunsa la 1km si sa te amendeze ptr ca tu probabil o sa ai vreo 90km/h,atat cat e limita in afara localitatii !
Concluzie : NU am,nu stiu cum s-a judecat acest proces,se tine cont de probele din dosar sau...? Sa nu mor prost : e cineva de aici care considera ca am dreptate ? Sau raman prost si dau banii grasilor din parlament ? Am vazut pe site ca am drept de apel in 30zile,nu stiu ce inseamna,e primul proces din viata mea :) m-a sfatuit cineva sa incerc sa elimin toate variantele posibile ce tin de insitutiile statului ptr rezolvarea problemei apoi daca ramane tot asa sa incerc la C.E.D.O.(eu stiu ca cei de la C.E.D.O. se ocupa de probleme serioase ) ! Oare ??
Multumesc !
Buna ziua,
Am primit ieri 19.07.2013 un plic trimis de catre IPJ Arges in care se afla un fel de instiintare,prin care sunt informat ca in termen de 5 zile trebuie sa ma prezint la SR Arges ptr a preda permisul de conducere,care a fost suspendat din 07.07.2013(perioada in care eu am condus) !
Acum vreau sa merg in instanta sa contest acel proces verbal,intrebarea e : cum intru in posesia lui din moment ce nu l-am primit acasa ??
Nu era normal sa mi-l trimita odata cu instiintarea sau inainte ?
Multumesc anticipat !
:) Linkul : [ link extern ] :).
Daca inca mai ai chef de citit vezi si aici : [ link extern ] /
Sunt sigur ca nu esti strain de procedeele "neortodoxe" folosite de oamenii legii,doar ca iti place sa animi discutia,eu am cerut o parere,app: in 8ani de utilizare aproape zilnica a masinii asta e prima amenda de viteza.. :) deci poate nu dau chiar asa "talpa".. :)
Concret,as avea sanse sa castig impotriva lor sau e pierdere de timp,implicit de bani ???
Ce ma deranjeaza enorm e ca mi s-a facut o nedreptate,iar despre radarul montat pe Dacia Logan culoare rosie AG-09-UAM lumea spune(si demonstreaza intr-un video postat pe youtube) cum ca operatorul foloseste metoda "veioza" ptr a face targetul la amenzi ! De aici si numarul mare de plangeri,dar vad ca fara folos ! Greu sa te lupti cu institutiile statului se pare,mai ales cand superiorii lor stiu si acopera metodele neortodoxe folosite,iar ca sa demonstrezi asta in instanta mi se pare aproape imposibil !
Din pacate eram singur in masina,voi merge in instanta 100% ptr ca mi s-a facut o nedreptate si nu vreau sa raman fara permisul de conducere asa usor ! Problema e ca eu lucrez si locuiesc in Otopeni,deci voi avea cateva drumuri de facut,dar TREBUIE ! Momentan permisul il am in portofel,nu stiu cum trebuie sa procedez acum....unde trebuie sa merg si ce sa fac...
Multumesc !
Buna ziua,
Incerc sa ma lamuresc cu o situatie penibila(din punctul meu de vedere),ieri veneam din Bucuresti spre localitatea bunicilor mei din Arges,intr-unul din sate o masina marca Dacia Logan (rosu) avea aparat radar,mentionez ca aveam 80 si ceva km/h,circul cu detectorul radar in bord,iar acesta a semnalat prezenta radarului in 200m,cand franasem deja,deci viteza scazuse ! Mi-am dat seama ca am fost "prins" de radar si am mers mai departe asteptand echipajul din fata sa ma opreasca,lucru care s-a si intamplat ! Acum urmeaza marea problema: domnul agent de politie mi-a comunicat ca aveam 104km/h !!!! extraordinar de neadevarat ! Ma scuz fata de domnul in cauza si ii cer sa se legitimeze ptr a sti cine m-a oprit,acesta refuza sa-mi prezinte vreun document spunand: "nu vezi ma ce haine port",ii spun ca nu sunt de ajuns hainele si as dori sa vad avizul de control(metrologic) al aparatului radar prin care sa se specifice ca aparatul e conform cu normele tehnice,in prima faza refuza,apoi revine cu o foaie A4,xerox,neclara(nu se intelegea ce scrie si nici numaraul masinii),precizand ca acela e atestatul,ii cer ordinul de serviciu prin care sa demonstreze ca are misiunea de a efactua opriri radar in zona respectiva,primesc din nou un mare refuz ! Incerc sa ma lamuresc si il intreb daca are dovada video ca masina mea circula cu viteza aceea acolo,avand masina si in fata si in spate in momentul respectiv,imi raspunde ca nu are dovada video ptr ca masina lor nu e dotata cu "asemenea tehnologie" ! Imi vorbeste foare tare,la pertu avand momente cand tipa ,ma ameninta ca imi ia permisul pe 3 luni + 1 luna "de la mine ca sa mai mergi tare data viitoare",imi face PV pe care imi trece amenda de 1150ron cu mentiunea verbala "sa ai bani de benzina data viitoare" si suspendarea permisului pe 3luni(cred) neprecizand lucrul asta ! Vreau sa trec la obiectii faptul ca a refuzat sa se prezinte si ca nu are atestat metrologic ptr radar,refuza sa specifice lucrurile astea iar eu la randul meu refuz semnarea PV ! Opreste un martor care semneaza,imi spune sa vin in 5 zile sa predau permisul si pleaca,lasandu-ma la fel de nedumerit in mijlocul strazii !
Acum o sa astept primirea "amenzii" prin posta,presupun,ce as putea face in cazul de fata ? Mentionez ca nu m-am mai lovit de asa ceva pana in prezent,sunt dispus sa platesc ptr greseala de a merge peste viteza legala,dar nu cum "umfla" domnii politisti cu 104km/h cand eu aveam sub 90km/h ! Aroganta desavarsita a domnului agent mi-a dat foarte mult de gandit si ptr comportamentul lui am ales sa va cer anumite sfaturi,e bine sa contest in instanta PV ? Ce pasi trebuie sa urmez ptr a face lucrul acesta ?
In speranta ca nu v-am plictisit cu textul meu si ca ma veti ajuta va multumesc anticipat !