Buna ziua,
Locuiesc in strainatate de 18 ani dar am buletin si in Romania deoarece mi s-a spus ca imi este indispensabil pentru a ma identifica in anumite institutii care nu accepta pasaportul. Deci, practic, eu am un domiciliu in Italia(fiind si cetatean italian) unde platesc toate taxele inclusiv asigurarea sanitara dar am si un domiciliu in Romania deoarece detin o locuinta si un buletin valabil 10 ani. Pare ca e imposibil ca o persoana sa aiba doua domicilii dar eu ma gasesc in situatia aceasta:(
Din ceea ce am inteles eu din noul cod fiscal rezulta ca sunt datoare statului Roman cu niste taxe stabilite pentru cetatenii fara venit si plata cass ( pe care am platit-o anul trecut pentru dobanda obtinuta dintr-un depozit bancar, si care a fost mai mare decat dobanda, dar asta-i un alt discurs).
Cum trebuie sa procedez pentru a demonstra ca eu taxele acestea nu le datorez deoarece nici nu am venituri si nici nu beneficiez de asistenta sanitara gratuita pe teritoriul Romaniei?
Va multumesc mult!
As dori sa stiu, va rog, daca un student strain poate obtine viza de studiu cu un contract in comodat pentru locuinta.
Contractul in comodat se poate incheia doar intre parti sau este necesar notarul?
Este necesar sa-l inscrii la finante?
Va multumesc,
Deci, trebuie sa consider ca noi, consumatorii, nu suntem tutelati in nici un fel! Iar avansul trebuie sa ma prefac ca l-am pierdut? Prea simplu!
Oricum va multumesc.
Buna seara,
incerc sa va expun pe scurt problema mea:in 2008 am incheiat un precontract pentru un apartament cu o firma de constructii, ap. care ar fi trebuit sa fi fost finalizat in decembrie 2009. Am platit 20% din valoarea apartamentului urmand ca restul sa fie achitat la predare.Din pacate, societatea a intrat in insolventa iar noi ne gasim inscrisi la masa credala.Din ultimele noutati am aflat ca societatea care se ocupa de insolventa va pune in vanzare apartamentele care au fost finalizate. Problema este ca pe cei cu precontract ii obliga sa il respecte adica sa plateasca 60000 euro pentru un apartament care acum valoreaza jumatate iar in cazul in care renunta, il vor pune in vanzare la valoarea pietei, adica 30000. In felul acesta vine tutelata doar banca. Lucrul acesta ar fi fost natural daca si societatea de consructii si- ar fi respectat obligatiile.Cum putem proceda? Mi s-a spus ca daca nu vrem sa respectam precontractul nu ne ramane decat sa speram in timp ce ei vand apartamentele la altii la sume mult, mult mai mici.
Va multumesc,