avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa imobiliara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa imobiliara

Buna seara,
incerc sa va expun pe scurt problema mea:in 2008 am incheiat un precontract pentru un apartament cu o firma de constructii, ap. care ar fi trebuit sa fi fost finalizat in decembrie 2009. Am platit 20% din valoarea apartamentului urmand ca restul sa fie achitat la predare.Din pacate, societatea a intrat in insolventa iar noi ne gasim inscrisi la masa credala.Din ultimele noutati am aflat ca societatea care se ocupa de insolventa va pune in vanzare apartamentele care au fost finalizate. Problema este ca pe cei cu precontract ii obliga sa il respecte adica sa plateasca 60000 euro pentru un apartament care acum valoreaza jumatate iar in cazul in care renunta, il vor pune in vanzare la valoarea pietei, adica 30000. In felul acesta vine tutelata doar banca. Lucrul acesta ar fi fost natural daca si societatea de consructii si- ar fi respectat obligatiile.Cum putem proceda? Mi s-a spus ca daca nu vrem sa respectam precontractul nu ne ramane decat sa speram in timp ce ei vand apartamentele la altii la sume mult, mult mai mici.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: janetg , utilizator 01:24, 24 Iunie 2013
Fiti si Dvs. acei "altii"...B-)

Deci, trebuie sa consider ca noi, consumatorii, nu suntem tutelati in nici un fel! Iar avansul trebuie sa ma prefac ca l-am pierdut? Prea simplu!
Oricum va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare mariusmanciu mariusmanciu am cumparat de la o societate din craiova un apartament la mansarda unui bloc.am incheiat un precontract la notar si am achitat pretul integral.aceasta ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil maria sandu maria sandu Buna seara, Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in ... (vezi toată discuția)
Modalitate incheiere precontract BogdanH BogdanH Buna ziua! Doresc sa realizez o tranzactie imobiliara prin credit bancar. Banca imi cere avans de 25% din suma sub forma unui precontract (promisiune de ... (vezi toată discuția)