avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitate incheiere precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitate incheiere precontract

Buna ziua!

Doresc sa realizez o tranzactie imobiliara prin credit bancar.
Banca imi cere avans de 25% din suma sub forma unui precontract (promisiune de vanzare).

Eu m-am inteles cu vanzatorul ca sa trecem 25% din valoare intr-un precontract si in fapt sa dau o suma mult mai mica.
Cum se poate face acest lucru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Nicola , Avocat 12:18, 3 Noiembrie 2009
Am inteles ce vreti dvs! Vreti sa cumparati apartamentul fara ca de fapt sa scoateti din buzunar acel avans! Se procedeaza in felul urmator : sa zicem ca vanzatorul doreste X bani pentru apartament ...dvs treceti in act ca pretul de vanzare este X+diferenta din care ati achitat prin antecontract 25% din suma totala. In acest fel veti avea acoperit avansul de 25% pe care vi-l cere banca. Ramane numai o singura problema: ca evaluatorul bancii sa evalueze apartamentul la acea valoare mai mare decat pretul cerut de fapt de vanzator.
SUCCES!
B-)
Va ganditi si la ipoteza in care vanzatorul v-ar putea pretinde ulterior toti cei 25% si nu suma mai mica cu care v-ati inteles?Doar at incheiat un antecontract....ramane numai sa fie de buna-credinta vanzatorul.Multa bafta.
Recomand sa treceti valoarea reala in antecontract. Astfel, sunteti la adapost de o eventuala situatie expusa mai sus de colega Lorela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara o casa evaluata la un pret mai mare alinaerik alinaerik Pot cumpara un apartament evaluat la un pret mai mare dar dupa ce am discutat cu vanzatorul o lasa la un pret mai mic?Pot depune acte la prima casa si sa ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)