avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot cumpara o casa evaluata la un pret mai mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot cumpara o casa evaluata la un pret mai mare

Pot cumpara un apartament evaluat la un pret mai mare dar dupa ce am discutat cu vanzatorul o lasa la un pret mai mic?Pot depune acte la prima casa si sa cumpar apartamentul la pretul negociat cu cumparatorul cu toate ca apartamentul a fost evaluat la un pret mai mare?
Cel mai recent răspuns: alinaerik , utilizator 14:13, 30 Ianuarie 2018
Pai nu puteti, pentru ca:
- avansul trebuie achitat vanzatorului din surse proprii, la incheierea antecontractului, lucru pe care va trebui sa il dovediti cu un document bancar, deci nu puteti sa ii dati mai putin. Un exemplar al antecontractului si dovada platii avansului raman la banca.
- daca vi se aproba dosarul, restul de pret va fi virat direct de banca in contul vanzatorului, urman ca dvs sa raamneti cu ipoteca pe imobil si sa achitati ratele.
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
raluk0207, utilizator
pai am discutat cu vanzatorul inainte sa depun vreun act,adica eu mai intai am discutat pretul si urmeaza sa ma duc la banca sa imi depun actele,ideea era ca daca evaluatorul evalueaza casa la un pret mai mare eu pot sa cumpar apartamentul la pretul negociat cu vanzatorul?inca nu am depus nici un act
Puteti achita pretul negociat, dar daca banca este creditorul trebuie si acordul bancii
si poate fii vreo problema din partea bancii in legatura cu pretul?adica vanzatorul vrea sa plece din tara si sa vanda apartamentul repede de aceea lasa pretul mai mic


alinaerik a scris:

pai am discutat cu vanzatorul inainte sa depun vreun act,adica eu mai intai am discutat pretul si urmeaza sa ma duc la banca sa imi depun actele,ideea era ca daca evaluatorul evalueaza casa la un pret mai mare eu pot sa cumpar apartamentul la pretul negociat cu vanzatorul?inca nu am depus nici un act


Am inteles intrebarea. Evaluatorul evalueaza casa la 100.000 lei, iar dvs de fapt ii dati vanzatorului 80.000. Raspunsul este, din nou, nu.
Poate nu ati mai trecut prin experienta unui credit, dar va spun ca banca cerceteaza si ce-ati supt de la mama.
In toate documentele pe care le depuneti la dosar, toate sumele trebuie sa coincida.
Ce ii dati efectiv vanzatorului cu ce scrie in antecontract, in contractul de vanzare cumparare si in celelalte acte.
Ganditi-va practic. Cererea dvs pentru credit e de 100.000 lei. Conditia bancii este ca dvs sa suportati avansul de 20, 30, 25% (in functie de banca) din 100.000 lei, din surse proprii, trebuind sa incheiati in acest sens un antecontract de vanzare cumparare cu vanzatorul, ocazie cu care ii achitati si avansul. Deci trebuie sa prezentati documentul doveditor al avansului.
Toate acestea se trimit mai departe la fondul de garantare, unde daca se aproba, diferenta de bani va fi virata direct in contul vanzatorului. In practica, delegatul banii asista si la semnarea antecontractului si la semnarea contractului de vanzare cumparare si la semnarea ipotecii. Deci, nu prea aveti cum sa sariti peste...

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil asupra caruia exista o ipoteca za_raptor za_raptor Buna ziua, Am gasit un imobil pe care vreau sa-l cumpar prin programul Prima Casa si care indeplineste toate criteriile pe care le aveam pentru ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? dupa găsirea ... nicu940503 nicu940503 Care sunt pasi de urmat la cumpararea unui apartament? Dupa găsirea proprietăți dorite si negocierea cu proprietaul ei, la notar se face un ante contract ... (vezi toată discuția)