alinaerik a scris:
pai am discutat cu vanzatorul inainte sa depun vreun act,adica eu mai intai am discutat pretul si urmeaza sa ma duc la banca sa imi depun actele,ideea era ca daca evaluatorul evalueaza casa la un pret mai mare eu pot sa cumpar apartamentul la pretul negociat cu vanzatorul?inca nu am depus nici un act
Am inteles intrebarea. Evaluatorul evalueaza casa la 100.000 lei, iar dvs de fapt ii dati vanzatorului 80.000. Raspunsul este, din nou, nu.
Poate nu ati mai trecut prin experienta unui credit, dar va spun ca banca cerceteaza si ce-ati supt de la mama.
In toate documentele pe care le depuneti la dosar, toate sumele trebuie sa coincida.
Ce ii dati efectiv vanzatorului cu ce scrie in antecontract, in contractul de vanzare cumparare si in celelalte acte.
Ganditi-va practic. Cererea dvs pentru credit e de 100.000 lei. Conditia bancii este ca dvs sa suportati avansul de 20, 30, 25% (in functie de banca) din 100.000 lei, din surse proprii, trebuind sa incheiati in acest sens un antecontract de vanzare cumparare cu vanzatorul, ocazie cu care ii achitati si avansul. Deci trebuie sa prezentati documentul doveditor al avansului.
Toate acestea se trimit mai departe la fondul de garantare, unde daca se aproba, diferenta de bani va fi virata direct in contul vanzatorului. In practica, delegatul banii asista si la semnarea antecontractului si la semnarea contractului de vanzare cumparare si la semnarea ipotecii. Deci, nu prea aveti cum sa sariti peste...