avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obligatia de a finaliza un contract de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Obligatia de a finaliza un contract de vanzare-cumparare imobil

Buna seara,

Am incheiat la notariat un precontract de vanzare-cumparare al unui apartament acum un an,am platit un avans de 70000 de euro urmand ca in decurs de maxim un an (termenul limita de perfectarea actelor este 01.09.2009) sa achit si restul de bani - 30000 de euro.
Problema mea este ca,doresc sa achit si restul de bani si sa fac actele dar nu reusesc sa dau de proprietar.
Ce pot sa fac legal??
Daca nu reusesc sa fac actele pana la termenul limita de 01.09.2009 pierd avansul,asa scrie in precontractul pe care l-am facut acum un an.

Multumesc ptr.sfat.
Cel mai recent răspuns: maria sandu , utilizator 09:35, 24 Iulie 2009
va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns si mii de multumiri.

Maria
In antecontractul dvs scrie ca daca nu se prezinta la notariat in vederea incheierii actului de vanzare cumparare promitentul vanzator va datoreaza dublul avansului incasat?
Trebuie sa mergeti la un executor judecatoresc , il notificati pe promitentul vanzator la adresa de domiciliu din antecontractul incheiat cu el , in sensul de a se prezenta la biroul notarial X ( nominalizati dvs ce birou va convine ), in data de 31.08.2009 , ora Y , cu toate documentele necesare in vederea efectuarii tranzactiei. In cazul in care nu se prezinta la acea data , notarul public va face o incheiere de certificare in care va explica faptul ca v-ati respectat partea dvs de obligatii din antecontract , ca promitentul vanzator nu s-a prezentat si ca , din acest motiv , nu s-a putut finaliza tranzactia . Cu acel document eliberat de notar si cu antecontractul notarial intentati proces in instanta avand 2 posibilitati : rezilierea antecontractului si incasarea avansului plus penalitati sau obligarea paratului sa vanda apartamentul cu drept de sulta , hotararea judecatoreasca tinand loc de act de vanzare-cumparare in sensul ca dvs veti vira diferenta de bani intr-un cont deschis la CEC pe numele promitentului vanzator si cu hotararea judecatoreasca si chitanta de plata a sultei veti merge la cartea funciara pentru intabulare (dupa ce in prealabil veti fi fost pus in posesie de catre executorul judecatoresc)
SUCCES!
B-)
Am uitat sa intreb,
este obligatoriu sa inchei contractul de vanzare-cumparare final
tot la notarul unde s-a facut si antecontractul sau este posibil la oricare notar??

Vanzatorul m-a dus la un notar foarte departe de casa mea si eu am un notar chiar langa mine.

Maria:help:
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
maria sandu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)