avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate ionel82

Activitate ionel82

Bună seara,am un prieten ce a avut un eveniment nefericit cu o duduie..Azi se afla intr-o intersecție dirijată se deplasa pe direcția inainte cand din partea stângă a intrat o duduie in el (avea si ea verde la semafor dar nu a acordat prioritate)..ia zis amabil sa mearga la politie sa declare accidentul..aceasta a refuzat pe motiv ca se grabeste si ia dat asigurarea dumneaei de la masina..Acesta a fost la un service auto..si a fost refuzat pt.repararea masinii pe motiv ca firma la care are doamna asigurarea..e in faliment..si nu se baga! Eu nu sunt in țară..dar l-am sfatuit sa se ducă totusi la politie sa declare accidentul..si sa o sanctioneze pe doamna conform legii pt.neacordare de prioritate..cand a ajuns acolo polițiștii deja stiau despre ce este vorba..si iau zis ca nu are ce face..ca legal doamna are asigurare si nu e vina lor ca firma de asigurari e in faliment! Ceea ce m-a făcut să cred ca ceva nu e in regula..este faptul că nu s-a intocmit proces verbal iar doamna nu a fost sancționată pt.neacordare de prioritate..totuși e vorba de un accident!..Ce trebuie sa facă acum prietenul meu pt.a-si repara masina..avand o situatie financiara nu prea buna(2copii si salarii de Romania)..va multumesc!
Buna ziua,va scriu in speranta ca voi gasi rezolvare la problema mea:in luna Decembrie 2014 am achizitionat o combina frigorifica marca Ariston Hotpoint si respectand procedurile de punere in functiune a acesteia am constatat dupa 2-3 zile niste zgomote ciudate dar foarte puternice venind din spatele frigiderului asemenea unor bubuituri si pocnituri..Am stat 1sapt.asa am zis ca e produs nou si pina isi face ciclul complet de racire..etc..au trecut sarbatorile,problema a persistat si persista in continuare mai ales noaptea..trezind toata casa ..deci prima saptamana a fost cosmar.. aveam impresia ca cade ceva pe jos..asa de urat facea..acum ne-am obisnuit..in fine..Am luat legatura cu magazinul de la care am cumparat respectiv Altex acestia spunandu-mi ca firma service din garantie respectiv Depanero e raspunzatoare si ca trebuie sa trimita o echipa de tehnicieni sa constate ca combina are o problema..si pe baza certificatului constatator Altex poate sami schimbe produsul..A venit un domn tehnician sa invartit pe acolo spunandu-mi ca frigiderul functioneaza normal..adica raceste si congeleaza si cu zgomotul nu are ce face,reprosandu-mi ca sunt prea pretentios,prea mofturos,sa dorm cu usa inchisa la camera..ca de ce nu am citit cartea tehnica..si mi-a zis sa astept 7luni ca in spate are o teava care se dilata si preseaza pe spuma..si dupa 7luni de zile teava revine inapoi,spuma ramane presata si nu mai pocneste..deci ori eu sunt dobitoc ori aia de la Depanero..poi si eu stau 7luni de zile sami bubuie si sa-mi pocneasca in casa?nu mi se pare normal la banii care i-am dat pe el si la tehnologia care exista pe piata ca un frigider sa faca asa..Am facut plangere la OPC dar nu cred ca se rezolva odata ce firma service spune ca frigiderul funcioneaza..zilele trecute am masurat cu un sonometru performant zgomotul produs in timpul acestor pocnituri si bubuituri si ghici..e cu mult peste limita care scriu ei in cartea tehnica respectiv 44db(in timpul functionarii) iar cu sonometru am inregistrat 50~51db..am intrat pe forumuri in speranța ca cineva a mai avut o astfel de problema si ghici ce..forumul era plin de reclamatii si comentarii ale persoanelor care au cumparat acelasi produs..aceeasi marca..la altii ba mai rau ca la mine..de unde se rezulta ca acest produs chiar are o problema si nu e ceea ce zic dumnealor in reclame si in magazine..intrebarea mea este:ce sanse am sa dau firma producatoare respectiv Ariston Hotpoint pe baza zgomotului f.mare sau mai mare decat ceea ce specifica in cartea tehnica a produsului si care se poate dovedi..si a inregistrarii telefonice.precum trebuie sa astept 7luni de zile sa revina nu stiu ce teava..si de care la achizitionarea produsului nimeni nu a pomenit de asa ceva..sunt sigur ca se stie de aceasta problema dar se musamalizeaza..fiind vb.de companii mari,iar cei care vor achizitiona acest produs..vor avea aceeasi problema ca noi cei care deja l-am achizitionat!va mulrumesc anticipat
Multumesc frumos pt.raspuns !
Buna ziua!Am o intrebare la care as vrea raspuns..sunt casatorit din 2010 cu acte sotia mea are un copil dintr-o relatie anterioara in concubinaj(mai putin de 3luni),in fine..important e ca eu cresc copilul de la 6luni,cu mine a deschis ochii deci pur si simplu eu sunt tatal lui!Acum copilul are 9ani.iar problema e urmatoarea: in certificatul copilului de nastere la rubrica ,,numele tatalui,, e trecut numele baiatului cu care a fost atunci,,crezand că-i va fi alaturi toata viata,,..dupa căsătorie sotia imi poarta numele acum vrem si copilul sa imi poarte numele..sa fim toti 3 cu acelasi nume..cum e normal,momentan copilul poarta numele de ,,domnisoara,,al mamei dupa cum am zis..numele ,,tatălui biologic,,e doar in certificatul de nastere la rubrica,,numele tatalui,,...mentionez ca sotia detine tutela copilului prin hotarare judecatoreasca si irevocabila iar tatal biologic este de acord cu decizia de al trece pe numele meu cat si sa ii sterg numele din certificatul de nastere fara nici o problema..ce sanse am si cat dureaza aceasta procedura..eu sunt din Galati..Va multumesc anticipat!