avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate

Bună seara,am un prieten ce a avut un eveniment nefericit cu o duduie..Azi se afla intr-o intersecție dirijată se deplasa pe direcția inainte cand din partea stângă a intrat o duduie in el (avea si ea verde la semafor dar nu a acordat prioritate)..ia zis amabil sa mearga la politie sa declare accidentul..aceasta a refuzat pe motiv ca se grabeste si ia dat asigurarea dumneaei de la masina..Acesta a fost la un service auto..si a fost refuzat pt.repararea masinii pe motiv ca firma la care are doamna asigurarea..e in faliment..si nu se baga! Eu nu sunt in țară..dar l-am sfatuit sa se ducă totusi la politie sa declare accidentul..si sa o sanctioneze pe doamna conform legii pt.neacordare de prioritate..cand a ajuns acolo polițiștii deja stiau despre ce este vorba..si iau zis ca nu are ce face..ca legal doamna are asigurare si nu e vina lor ca firma de asigurari e in faliment! Ceea ce m-a făcut să cred ca ceva nu e in regula..este faptul că nu s-a intocmit proces verbal iar doamna nu a fost sancționată pt.neacordare de prioritate..totuși e vorba de un accident!..Ce trebuie sa facă acum prietenul meu pt.a-si repara masina..avand o situatie financiara nu prea buna(2copii si salarii de Romania)..va multumesc!

Alte discuții în legătură

Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera - art. 57 din r.a. a oug 195/2002 iuliana7 iuliana7 Va rog sa-mi explicati mai amplu, la ce fel de indicatoare rutiere se refera acest articol, caci nu poate fi vorba de indicatoarele de reglementare a ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)