avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat nastere - schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat nastere - schimbare nume copil

Buna ziua!Am o intrebare la care as vrea raspuns..sunt casatorit din 2010 cu acte sotia mea are un copil dintr-o relatie anterioara in concubinaj(mai putin de 3luni),in fine..important e ca eu cresc copilul de la 6luni,cu mine a deschis ochii deci pur si simplu eu sunt tatal lui!Acum copilul are 9ani.iar problema e urmatoarea: in certificatul copilului de nastere la rubrica ,,numele tatalui,, e trecut numele baiatului cu care a fost atunci,,crezand că-i va fi alaturi toata viata,,..dupa căsătorie sotia imi poarta numele acum vrem si copilul sa imi poarte numele..sa fim toti 3 cu acelasi nume..cum e normal,momentan copilul poarta numele de ,,domnisoara,,al mamei dupa cum am zis..numele ,,tatălui biologic,,e doar in certificatul de nastere la rubrica,,numele tatalui,,...mentionez ca sotia detine tutela copilului prin hotarare judecatoreasca si irevocabila iar tatal biologic este de acord cu decizia de al trece pe numele meu cat si sa ii sterg numele din certificatul de nastere fara nici o problema..ce sanse am si cat dureaza aceasta procedura..eu sunt din Galati..Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionel82 , utilizator 10:13, 1 Iulie 2013
Ce doriti dvs e sa-l adoptati, va fi destul de usor daca ziceti ca tatal biologic e de acord. Contactati DGASPC de la dvs din localitate, apoi veti ajunge in instanta pt a va incuviinta adoptia. Cu hotararea, veti schimba si certificatul de nastere.
Multumesc frumos pt.raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul ... Mitia Paun Mitia Paun Bună ziua. Am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul este doar pe numele meu de domnisoara, nefiind declarat de tata, de 7 ani tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil Monica craciun Monica craciun Va rog sa ma lamuriti intro situatie!am un baiat de 16 ani,provenit dintr.un concubinaj si poarta numele meu de fata.eu m.am casatorit(nu cu tata copilului)iar ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala ankathebest ankathebest Buna seara ma numesc Anca am o fetita de 10 care akum este in rom eu sunt in Italia cu actualul sot , tatal biologic este akum in rom pt cateva zile, cu tatal ... (vezi toată discuția)