avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Va rog sa ma lamuriti intro situatie!am un baiat de 16 ani,provenit dintr.un concubinaj si poarta numele meu de fata.eu m.am casatorit(nu cu tata copilului)iar fiul meu vrea sa treaca pe numele sotului actual . Ce trebuie sa fa c sau ce pasi trebuie sa urmez?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:37, 15 Martie 2019
Daca pe certificatul lui de nastere nu este trecut nimic la rubrica "tata", actualul sot poate sa il recunoasca pe cale administrativa. In fata legii, el va fi tatal. Dar daca se va trezi tatal biologic vreodata, poate sa atace acest lucru.
Daca este trecut el in certificat, singura solutie este adoptia, de principiu cu acordul lui, dar s-au mai vazut cazuri si fara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul ... Mitia Paun Mitia Paun Bună ziua. Am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul este doar pe numele meu de domnisoara, nefiind declarat de tata, de 7 ani tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii aditza38 aditza38 buna ziua,am si eu o intrebare legata de paternitate:eu sunt casatorita legal,dar mi-am pastrat numele de fata.anul trecut am dat nastere unui baietel care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)