avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am un băiat de 13 ani din prima relație, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul ...

Bună ziua.
Am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul este doar pe numele meu de domnisoara, nefiind declarat de tata, de 7 ani tatal biologic nu tine legatura cu copilul.
De 6 ani am trăit în concubinaj cu un bărbat și de câteva luni suntem și casatoriti , acesta pe tot parcursul celor 6 ani sa implicat în creșterea și educația copilului.
Baiatul vrea sa ii poarte numele actualui meu sot și soțul ar fi foarte fericit sa fie și în acte tatălui lui. Sunt sanse sa il pot declara ca tata?
Si ce acte am nevoie?
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:49, 25 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a fi trecut ca tata in acte e necesar sa il adopte. Adoptia va putea fi facuta numai cu acordul tatalui biologic. Daca il va adopta firesc va putea schimba si numele.

Schimbarea numelui in lipsa adoptiei e greu de facut la acest moment cat e minor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu are tata in certificat, nu e nevoie de acordul biologicului
Aveți avantajul că nu este trecut în certificat tatăl natural, și astfel procedura de adopție va fi mult mai simplă și mai rapidă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu a vrut ... Nikaa85 Nikaa85 Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu a vrut să facă parte din viața copilului ....de 5 ani sunt împreună cu partenerul și trăiesc în ... (vezi toată discuția)
Cum scot tatal copilului din certificat? irisblue irisblue Povestea mea este cam asa: Acum 2 ani am nascut o fetita dintr-un concubinaj. La 2 zile dupa nasterea fetitei tatal copilului a aparut si a facut el actele. a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de famile copil minor maria_ah maria_ah Buna ziua. As avea o intrebare. Fiind casatorita recent, am trecut pe numele sotului, dar copilul meu in varsta de 4 ani, are numele meu vechi. Se poate sa ... (vezi toată discuția)