avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu a vrut ...

Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu a vrut să facă parte din viața copilului ....de 5 ani sunt împreună cu partenerul și trăiesc în concubinaj (un fel de act de de căsătorie care numai Romania și Bulgaria nu recunoaște) as dori sa știu dacă aș putea schimba certificatul de naștere al copilului să îmi trec soțul că tată?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:55, 27 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În certificatul de naștere trebuie să fie trecut tatăl natural. cel care ia dat viață.

Certificatul de naștere poate fi schimbat doar în caz de adopție. Dacă trăiți în concubinaj, nu aveți soț care să poată adopta copilul.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
certificatul de nastere nu se schimba decat in cazul adoptiei, deci ca sa " va treceti concubinul" in actele copilul, trebuie sa il adopte.
Daca biologicul e in certificat ca tata, aveti nevoie de acordul lui pt adoptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate ContSters87658 ContSters87658 Buna ziua! As dori sa aflu cum pot proceda ca tatal natural al fetitei mele sa o poata recunoaste. Acum 4 ani si jumatate am avut o relatie cu un barbat si am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul ... Mitia Paun Mitia Paun Bună ziua. Am un băiat de 13 ani din prima relație, băiatul este doar pe numele meu de domnisoara, nefiind declarat de tata, de 7 ani tatal biologic nu ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)