avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea paternitatii

buna ziua,am si eu o intrebare legata de paternitate:eu sunt casatorita legal,dar mi-am pastrat numele de fata.anul trecut am dat nastere unui baietel care poarta numele meu de fata,tata este trecut in certificat sotul dar el nu este tatal.Tatal biologic vrea sa-l treaca pe numele lui si sa figureze ca tata pe certificatul de nastere.Ce trebuie facut sa se rezolve problema?tin sa precizez ca sotul este de acord ca tatal biologic sa treaca copilul pe numele lui.exista o alta cale decit cea judecatoreasca?ca am inteles ca trbuie sa-i dau eu in judecata pe rand.va multumesc ptr timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:24, 14 Noiembrie 2010
depuneti actiune solicitand tagada paternitatii fata de sotul dvs., iar dupa ramanerea def a actiunii de tagada, tatal biologic poate merge la starea civila sa recunoasca copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în ... Dragan3 Dragan3 Bună ziua,sunt tatăl biologic al unui băietel născut în urmă cu 5 zile,l am conceput cu o femeie care este divorțată din luna mai, ceea ce nu am stiut ... (vezi toată discuția)