avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate sorel_66

Activitate sorel_66

Bună ziua,

În data de 20.08.2024, am încheiat un contract de furnizare și montare panouri fotovoltaice. Conform contractului, mi s-a solicitat achitarea unui avans de 50% din valoarea totală a contractului, avans pe care l-am plătit în data de 21.08.2024.

Problema: Termenul limită pentru executarea contractului era stabilit pentru 28.10.2024. Cu toate acestea, firma nu și-a respectat obligațiile contractuale, tergiversând constant lucrările și evitând să ofere răspunsuri clare. În urma acestor întârzieri, am transmis o solicitare scrisă de reziliere a contractului în data de 19.11.2024, solicitând și restituirea integrală a avansului de 7.372,00 lei, plus penalitățile de întârziere prevăzute în contract.

Firma mi-a comunicat că termenul de restituire a avansului este de 30 de zile lucrătoare, conform politicilor lor interne. Până la data curentă, avansul nu mi-a fost returnat.

Pași întreprinși până acum:

Am depus o reclamație la ANPC în aceeași perioadă (19.11.2024), iar inspectorul ANPC m-a contactat, informându-mă că voi primi raportul în luna ianuarie 2025.
Am încercat să contactez firma pentru clarificări, dar fără succes.

Solicitarea mea:
Vă rog să-mi oferiți sfaturi cu privire la următorii pași pentru recuperarea banilor:

Credeți că ar fi eficient să mă adresez unei firme de recuperări de creanțe? Dacă da, îmi puteți recomanda firme specializate în acest domeniu?
Ar fi mai potrivit să angajez un avocat? Dacă aveți recomandări de avocați specializați în astfel de litigii, vă rog să le împărtășiți.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și orice sfat pe care mi-l puteți oferi!
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatorul caz: o societate comerciala a incheiat un Contract de lucrari cu primaria X, pe contractul respectiv in locul administratorului a semnat un "imputrnicit". Imputernicirea printr-un document (imputernicire) semnata si stampilata de catre administrator.
Este acest document suficient imputernicitului pentru a semna contractul,
Este contractul de lucrari valabil?
Trebuie acest document (imputernicire), incheiat la Notariat pentru a fi legal (daca da, in baza a ce articol din ce lege)
Buna seara,

Ma aflu intr-o situatie similara descrisa de jupanu_73.
Doresc sa ma racordez la coloana de gaz de pe casa scarii (coloana ridicata de patru vecini). Problema este ca imi sunt cerute sume foarte mari (cota parte), adica 200x4 (\"proprietari\")= 800 eur.
Din rationamentele de calcul pe care le-am vazut pe mai toate forumurile, cota parte care ar trebui platita, in cazul meu, este de o cincime din costurile totale ale coloane.
Imi este foarte greu sa cred ca acea coloana a costat 4000 eur.
Mentionez si faptul ca proprietarii coloanei refuza sa imi prezinte devizul/devizele coloanei, si mai nou unul dintre ei nici nu vrea sa imi mai dea acordul.
Ce pot face in acest caz?

Am vazut mai multe posturi in cu privire la calculul \"cotei parte\" insa nu am vazut pe nimeni sa spuna daca exista o lege/reglementare care sa oblige proprietarii acestor coloane sa aplice o anumita formula de calcul.
Exista o lege care sa reglementeze formula de calcul a cotei parte?

Ce inseamna acest drept de proprietate asupra coloanei de care se tot vorbeste? Cine reglementeaza acest drept, cum, prin ce lege. Ce parte din coloana imi revine mie ca si proprietar?! Daca sunt proprietar pot pune robineti pe coloana sa inchid gazul... doar sunt proprietar si fac ce vreau cu bunul meu...
Care sunt legea/legile care reglementeaza acest drept de proprietate asupra coloanei?

Am mai citit posturi in care se spunea ceva si de o actualizare in functie de inflatie a pretului. Dar de un calcul al gradului de uzura in functie de durata de viata a coloane nu se poate vorbi? (ex: coloana are durata de intrebuintare 30 ani, coloana la care vreau sa ma racordez are deja 16 ani, de ce trebuie sa o platesc de noua?)
Exista lege/legi care sa impuna plata unei actualizari in functie de inflatie?

Am mai vazut unele posturi ce numesc aceasta lucrare o investitie (investitie cu intelesul plasarii unui capital cu scopul de a obtine profit), daca aceasta este o investitie atunci cei care nu prezinta documente justificative si pretind un profit sunt scutiti de impozite?! In cazul in care acasta este o investitie si eu nu doresc sa fiu investitor/proprietar, pot sa reclam investitorii la ANPC in cazul unor avarii?! In cazul unei avarii cine plateste? In cazul costurilor de mentenanta/revizie cine plateste?

In cazul in care devin proprietar si dupa o anumita perioada nu mai doresc sa fiu racordat la coloana vecinilor ce voi face?! Le cer banii inapoi, sau imi pot lua o bucata de coloana?!

Va rog sa nu ma intelegeti gresit, eu sunt deacord cu plata acesti cote parte la "investitia" coloanei, dar nu doresc sa fiu luat de prost. Pentru a fi fair play, am adus o firma autorizata ANRE care a facut o evaluare a coloanei si un deviz pentru o coloana noua (de fata cu toti \"proprietarii\"). Costurile pe factura proforma ptr. coloana noua = 2400 lei. Justificarea sumelor pretinse de proprietari : \"asa vreau eu\".



Astept sugestii, articole de lege, hotarari instante, parerea unui avocat etc.


Cu stima,
Va multumesc anticipat