avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme privind avizul proprietarului coloanei de gaz ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme privind avizul proprietarului coloanei de gaz pentru montarea centalei termice de apartament

Buna ziua !
Am cumparat un apartament si doresc montarea unei centrale termice de apartament. Proprietare coloanei (prima care a montat pe scara centrala de apartament) mi-a spus ca inainte de a merge cu mine la notar sa semnam un acord ca imi da voie sa montez si eu centrala, sa-i platesc 200 euro. Eu am spus ca sunt de acord sa platesc, dar vreau sa platesc doar cota mea parte din devizul platit de ea cand si-a montat centrala. Aceasta a refuzat, motivand ca trebuie sa ii plateasca din acesti 200 de euro si pe ceilalti care si-au montat centrala pana la acest moment. Ma puteti ajuta, va rog? Am inteles ca este o ordonanta prezidentiala care reglementeaza asta. Nu este normal sa platesc doar cota parte (in cazul meu suma din deviz impartit la 16 adica la numarul de apartamente din scara)?. Sau ce ma fac daca nu vrea sa mearga la notar? Raman fara apa calda si caldura? Mentionez ca deja m-am debransat definitiv de la incalzirea centralizata si firma care monteaza centrala ma asteapta cu actul semnat la notar cu proprietara coloanei de gaz. Ce spune legea si care este aceasta?
Va multumesc anticipat.
Vecinul care este proprietarul coloane poate sa va dea acordul fara a merge la notar. Nu este necesar acordul prin notariat.
Costul instalatiei trebuie sa se imparta egal la toti. Dar aceasta este valabil daca toti sunt deacord se sfatuiesc si platesc atunci cand se instaleaza coloana comuna, distribuitorul de la intrarea in scara...
Daca unul singur pune banii lui apoi isi recupereaza de la ceilalti pe masura ce se branseaza fiecare si asta necesita aplicarea unei scheme.
Daca primul a cheltuit, de exemplu, 2000 euro, va cere celui de-al doilea 1000 euro (adica jumatate) pentru ca sunt doar doi beneficiari. Cand se branseaza al treilea acesta va plati 2000:3= 666,66 euro dand cate 333,33 la fiecare din primii doi. Al patrulea va plati 2000:4=500 euro, dand cate 166,66 euro la fiecare din primii trei s.a.m.d.
Dumneavoastra al catelea sunteti? Poate e corect cat va cere vecinul.
Va multumesc pentru raspuns. Tot ceea ce vreau este sa nu fiu inselat de catre proprietarul coloanei de gaz. Din cate am inteles, ramane sa-l intreb cat a cheltuit cu coloana (sa-mi arate un deviz, nu?) si daca sunt al 12-lea din 16 apartamente cate sunt pe scara, sa platesc a douasprezecea parte din costul initial. Va multumesc mult, dar ramane sa ma rog proprietar sa-mi faca dovada cheltuielilor initiale. Ii pot arata o lege sau, stiu eu, o hotarare care arata ca asa se procedeaza? Sau este o "lege nescrisa", de bun simt? Doar cu atat va mai deranjez. Inca o data va multumesc mult de tot.
Este numai o regula de bun simt.
Din pacate, daca proprietarul "nu ma are la suflet", sau este un avar, un profitor, daca imi cere o suma de 10 ori mai mare decat schema (care mi se pare, intr-adevar, de bun simt si m-as bucura sa o pot aplica), nu am alta solutie decat sa-i platesc cat vrea el? Va multumesc, atat doamnei Elga50 cat si domnului Adriantot.
Cred ca trebuie sa aveti un comportament pragmatic si sa lasati de-o parte simtul dreptatii. Parerea mea!

Alte discuții în legătură

Obstructionare racordare la reteaua de gaz metan del_gf del_gf Doresc sa-mi instalez o centrala termica si pentru aceasta trebuie sa ma racordez la instalatia de gaze naturale din scara blocului. Aceasta este realizata de ... (vezi toată discuția)
Rambursarea cheltuielilor la o coloanã de gaz. alx_max alx_max Doresc să știu câteva aspecte legate de rambursarea cheltuielilor făcute de investitori la o coloană de gaz. Se dau 3 investitori la o coloana de ... (vezi toată discuția)
Racordare teava de gaz - cota parte nklara nklara Buna ziua, rog persoanele care sunt in cunostinta de cauza sa imi explice cum se calculeaza partea ce imi revine din investitia cu tevile comune din scara ... (vezi toată discuția)