avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obstructionare racordare la reteaua de gaz metan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obstructionare racordare la reteaua de gaz metan

Doresc sa-mi instalez o centrala termica si pentru aceasta trebuie sa ma racordez la instalatia de gaze naturale din scara blocului. Aceasta este realizata de o parte din locatari si am nevoie de acordul lor pentru racordare. Normal ar trebui sa platesc partea mea din devizul lucrarii. Problema este ca ei refuza sa-mi arate devizul, in schimb fiecare are pretentia ca eu sa le platesc diverse sume, functie de bunul lor plac, motivand ca sunt propritarii instalatiei (realizata in casa scarii-spatiu comun) si ca pot cere cat vor. In acest caz eu cum trebuie sa procedez? Am sau nu dreptul de a ma racorda la instalatia lor? Sau trebuie sa realizez singura alta instalatie in scara blocului, paralela cu a lor, ceea ce mi se pare o aberatie.
Cel mai recent răspuns: CristiGarbea , utilizator 10:00, 2 Martie 2017
Luaati legatura cu cei de la gaze si solicitati sa va indrume spre o societate autorizata care va poate face un proiec si devizul lucrarii. Nu va trebuie neaparat avizul sau acordul proprietarilor tevii de gaze, trebuie sa mergeti la un notar publuc si sa depuneti o DECLARATIE princare va luati angajamentul ca veti daspagubi proprietarii tevii in raport de cota/parte din teava de gaze. Acest aspect are sa vi-l solicite si cel care are sa va intocmeasca proiectul, in plus va trebuie un certificat fiscal , copie act proprietate si C.I.
Exista in Legea gazeor o prevedere care permite racordarea la instalatia de gaze, fara acordul proprietarilor, dar sa dati declaratia de care v-am vorbit mai sus.
Succes.
Multumesc pentru sfat!
Presupunand ca dau acea declaratie, cum ii voi despagubi daca ei refuza sa-mi arate devizul lucrarii si fiecare cere cat vrea pentru a-si da acordul? Cum voi sti cat trebuie sa platesc fiecaruia?
Daca vor sa obtina un ban de la tine vor trebui initial sa te notifice prin executor judecatoresc. Daca fac acest lucru, soliciti, in prezenta exeutorului, devizul lucrarii in scopul de a putea calcula cota/parte ce iti revine din investitia efectuata de acestia. In cazul in care se refuza acest lucru soliciti executorului sa consemneze in procesul-verbal acest aspect si pe cale de consecinta tu nu vei avea nici o vina in situatia in care acestia te vor da in judecata, in sensul ca nu ai fi dorit sa le platesti investitia fiecaruia. In acest cazul in care te vor chema in instanta vei recunoaste faptul ca le datorezi o suma de bani, ai dorit sa le-o achiti, dar datorita faptului ca nu au putut sau nu au vrut sa-ti prezinte devizul lucrarii, neavand posibilitatea sa cunoasti suma pe care le-o datorezi, cade in sarcina acestora sa efectueze o expertiza care sa stabileasca clar care estecot/parte ce iti revine sa platesti din investitia efectuata de aceastia.
Astfel vei putea scapa de eventualele cheltuieli de judecata care vor consta in onorariul de expertiza, taxa de timbru si onorariul avocatului.
Toate aceste sume, adunate si cu onorariul avocatului tau, in mod sigur vor insuma mai mult decat ai sa le platesti tu.
Iti doresc succes si daca nu te descurci poti sa ma suni, vezi in profil!
Intrebati si pe ceilalti vecini care s-au bransat inaintea dv cam ce sume au platit. Nu vad cum sa vi se ceara dv o suma diferita de a celorlalti. Asaa cum reiese si din penultima fraza apostata de @radusava, este posibil sa coste mult mai mult toate demersurile prin instante decat va cer vecinii. Ca sa nu mai vorbim si de divergentele si dusmaniile pe viata ce le veti starni prin actiunea de a nu "intra in randul vecinilor".
Cei care s-au bransat inainte au platit cat li s-a cerut, fara sa vada devizul lucrarii.
Suma ar trebui sa scada pe masura ce se branseaza fiecare. Ori ei cer aceeasi suma si unii spun ca pot cere oricat, intrucat sunt proprietari.
Instalatia de gaz este pe proprietate comuna (casa scarii), adica din acest spatiu am si eu o cota parte. In acest caz nu as fi indreptatita sa le cer si eu chirie pentru ca tevile de gaz trec prin spatiul comun?
Au dreptul sa ceara oricat fara sa prezinte devizul lucrarii?
Eu am vreun drept de a ma bransa la acea instalatie?


Alte discuții în legătură

Proprietarul tevii de gaze naturale de pe scara nu imi da acordul pentru racordare si cere o suma imensa-1ooo ron anastasie anastasie Buna ziua! De ceva timp m-am hotarat sa ma racordez si eu la teava de gaze naturale de pe scara blocului, pentru ca nu am putut atunci cand s-a instalat. Am ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza despagubirea proprietarului de bransament gaze? alexterra alexterra Stau intr-o curte comuna cu 3 familii. Prima familie s-a racordat la gaze in 2002 platind lucrarea stradala 1500 dolari(aducand teava de la 3 curti distanta), ... (vezi toată discuția)