avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obstructionare racordare la reteaua de gaz metan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obstructionare racordare la reteaua de gaz metan

Doresc sa-mi instalez o centrala termica si pentru aceasta trebuie sa ma racordez la instalatia de gaze naturale din scara blocului. Aceasta este realizata de o parte din locatari si am nevoie de acordul lor pentru racordare. Normal ar trebui sa platesc partea mea din devizul lucrarii. Problema este ca ei refuza sa-mi arate devizul, in schimb fiecare are pretentia ca eu sa le platesc diverse sume, functie de bunul lor plac, motivand ca sunt propritarii instalatiei (realizata in casa scarii-spatiu comun) si ca pot cere cat vor. In acest caz eu cum trebuie sa procedez? Am sau nu dreptul de a ma racorda la instalatia lor? Sau trebuie sa realizez singura alta instalatie in scara blocului, paralela cu a lor, ceea ce mi se pare o aberatie.
Cel mai recent răspuns: CristiGarbea , utilizator 10:00, 2 Martie 2017
del_gf a scris:
Eu am vreun drept de a ma bransa la acea instalatie?

Aveti dreptul sa va bransati la acea instalatie la fel ca ceilalti vecini ai dv. De aceea am sugerat sa va informati ce sume au platit vecinii dv. Mult sau putin, este important daca vi se solicita aceeasi suma ca si celorlalti.
E ca dreptul dv de a calatori cu trenul sau cu metroul. Aveti dreptul daca platiti biletul la fel ca ceilalti calatori.
Ai dreptul sa te brasezi la acea teava si obligatia sa-i despagubesti pe investitori in raport de investitia facuta de acestia.
Incercati sa rezolvati conflictul prin intermediul unui mediator autorizat , sa nu ajungeti in instanta si sa ramaneti dusmani toata viata cu vecii, asa cum bine a spus @adriantot.
Multumesc mult!
Numai bine!
Buna ziua,
Dezgrop subiectul ca sa va intreb daca ati rezolvat ceva cu vecinii respectivi? De asemenea cei care au mai fost in aceeasi situatie cum au rezolvat-o?
Tocmai am achizitionat un apartament, iar cei cinci co-proprietari ai tevii imi cer peste 1000 de euro.
Astfel primul care a tras nu mai are nici o pretentie. al doilea vrea 50 euro, al treilea 500 euro, de al patrulea nu am dat inca, iar al cincilea m-a chemat vineri sa discutam, ca nu este in oras. Dar ma astept tot la 500 euro (sper ca nu mai mult). Asta in conditiile in care pe cel care a tras initial conducta l-a costat 1500 euro toata treaba (asa mi-a zis cel de la care am cumparat).
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul tevii de gaze naturale de pe scara nu imi da acordul pentru racordare si cere o suma imensa-1ooo ron anastasie anastasie Buna ziua! De ceva timp m-am hotarat sa ma racordez si eu la teava de gaze naturale de pe scara blocului, pentru ca nu am putut atunci cand s-a instalat. Am ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza despagubirea proprietarului de bransament gaze? alexterra alexterra Stau intr-o curte comuna cu 3 familii. Prima familie s-a racordat la gaze in 2002 platind lucrarea stradala 1500 dolari(aducand teava de la 3 curti distanta), ... (vezi toată discuția)