avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate rika2012

Activitate rika2012

Discuție Alcoolemie
Buna seara.In data de 03.06.2016 o cunostinta a fost acrosata din spate lateral stanga cand incerca sa schimbe banda de mers(de pe banda 1 pe banda 2)in oras rezultatul fiind o zgariere a ambelor spoilelor ale masinilor(stanga spate,dreapta fata).Deoarece nu s-au inteles amiabil cei care au lovit masina din spate au chemat politia.Dupa ajungerea organului de politie,cunostinta a fost pusa sa sufle in etilotest si a fost depistata cu 0,98 % alcoolemie in aerul expirat refuzand sa mearga la proba de sange.Ce poate face ca sa obtina o pedeabsa mai blanda si cat poate dura cercetarile in acest caz cercetarea penala fiind prima abatere de acest gen.
Răspuns la discuția Parcare \"Neregulamentara\"
Doar chitanta si factura de la Primarie pentru locurile de resedinta.
Răspuns la discuția Parcare \"Neregulamentara\"
Este vorba de politia rutiera.
Am primit invitatie de la politie pentru ca aveam masina parcata pe 2 locuri de parcare in intervalul orar in care erau rezervate de catre mine,care imi apartin fiind platite la primarie.Este legal sa imi deie amenda si in plus conform art.142,143 din O.U.G 195/2002?
Am luat astazi amenda pentru centura de siguranta fiind cu masina de firma iar pe procesul verbal nu au fost inscrise ocupatia,locul de munca,conform Art.17 din OG nr. 2/2001.Se poate contesta procesul verbal invocand viciu de procedura si sa cer anulare amenzii pe care am platito (70 lei) si anulare celor 2 puncte la permis?
Acum o saptamana am fos surprins de aparatul radar in localitate cu 64 km/h iar agentul care m-a oprit nu a fost cel de pe radar si a refuzat sa-mi prezinte omologare aparatului radar si verificarea acestuia (acestea le-am am trecut si la mentiuni pe PV).Am sanse sa contest si acest PV deoarece sunt in intervalul de 15 zile.Mentionez ca am platit ambele amenzi si am semnat ambele procese verbale.