avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcoolemie

Buna seara.In data de 03.06.2016 o cunostinta a fost acrosata din spate lateral stanga cand incerca sa schimbe banda de mers(de pe banda 1 pe banda 2)in oras rezultatul fiind o zgariere a ambelor spoilelor ale masinilor(stanga spate,dreapta fata).Deoarece nu s-au inteles amiabil cei care au lovit masina din spate au chemat politia.Dupa ajungerea organului de politie,cunostinta a fost pusa sa sufle in etilotest si a fost depistata cu 0,98 % alcoolemie in aerul expirat refuzand sa mearga la proba de sange.Ce poate face ca sa obtina o pedeabsa mai blanda si cat poate dura cercetarile in acest caz cercetarea penala fiind prima abatere de acest gen.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:54, 5 Iulie 2016
Sa incerce sa incheie cu procurorul un acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei.
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Da, un acord de recunoastere a vinovatiei este util în în speță.
Aveți însă nevoie de avocat deoarece fără avocat nu se poate încheia.
În acest caz nici nu va dura nici 2-3 ani pana sa fiți trimis în judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice ... DIG71 DIG71 Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice sunt si drepturi sau numai obligativitati (vezi toată discuția)
Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și ... Sarsy Sarsy Bună ziua..in data de 19.08.2022 am fost oprit de poliție și testat cu etilotestul,rezultatul fiind de 0,89 .refuzând să merg sa mi se recolteze probe ... (vezi toată discuția)