Am o mare rugaminte la dumneavoastra,cine poate sa-mi spuna ce as putea sa fac in cazul urmator:Am avut procesul pt inregistrare tardiva a unei nasteri pe data de 17 martie anul acesta,totul a decurs bine,doar ca a trecut mai mult de o luna si eu nam primit hotararea,am inteles ca dupa ce primesc hotararea judecatoreasca mai trebuie sa astept inca 30 de zile pentru a ramane definitiva,cat dumnezeu poate dura sa se editeze o hotarare nu au un termen pt asta,ce pot sa fac cum sa procedez ,am nevoie neaparat de o solutie,va rog din suflet daca poate cineva sa-mi dea o idee...
multumesc
:(
As avea o intrebare la dumneavoastra.
Poate va rog sa-mi spuna cineva cat poate dura un proces de inregistrare tardiva a unui certificat de nastere,in cat timp se poate obtine o hotarare judecatoreasca,avand in vedere ca fetita are un an si trei luni acum.Am nascut-o in Spania si datorita unor probleme nam putut sa il facem acolo.Avem toate actele mai asteptam inca un act care dovedeste k nu este inregistrata in spania,Macar sa-mi dati o idee,sa stiu ce ne asteapta,e foarte important. :(:(:(
eu stiu si noi am fi vrut sa rezolvam acolo,nu va puteti inchipui cat suferim din cauza asta,dar am avut totul in regula si au negat sa neo inregistreze.Nu aveam cum sa facem,ei ziceau ca k adresa nu e in ordine ca voiau ceva mai concret dar cei d ela primarie au zis ca e bine.neau zapacit de cap.
dac depasim termenul de un an imi puteti spune cat dureaza tot cosmarul macar sa stiu ce sa fac,sa apelez la un avocat nu stiu,ceas putea sa mai fac.
se poate apostila un certificat de nastere spaniol in romania,daca il traducem si il legalizam.
Am nevoie de un raspuns urgent pt ca suntem in limita de timp.
va rog!!!!
mda,din pacate asa ni sa intamplat pt ca sunt niste incompetenti,noi aveam toate actele in regula nam avut nici o vina,ar fi trebuit sa pe punem o denuntie aici am gresit.In fine,cu certificatul negativ pot sa fac inregistrare tardiva aici altfel nu,si dac ii las pe ei sal obtina am de asteptat ani,nam ce face.In tara am aduso cu titlu de calatorie,pt ca acolo nu mai puteam sa stam ,ramasesem fara job.
no putem inregistra acolo,pt ca au zis ca trebuie sa o ducem din nou acolo la spital so vada un legist sa constate ca traieste varsta sexul din astea,si sa vada ca e a noastra,au mai avut tupeu sa zica ca poate am furat copilul.Sunt niste oameni de tot...Nam cuvinte.
fetita nu este inregistrata nicaieri in spania,si atunci trebuie sa solicitam de acolo un certificat negativ care dovedeste ca nu este inregistrata la ei.Asa ii zic ei,sper sa rezolvam cat mai repede.
multumesc pt raspuns.
:)