avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna - inregistrare tardiva a nasterii, copil nascut ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna - inregistrare tardiva a nasterii, copil nascut in Spania

As avea o intrebare la dumneavoastra.
Poate va rog sa-mi spuna cineva cat poate dura un proces de inregistrare tardiva a unui certificat de nastere,in cat timp se poate obtine o hotarare judecatoreasca,avand in vedere ca fetita are un an si trei luni acum.Am nascut-o in Spania si datorita unor probleme nam putut sa il facem acolo.Avem toate actele mai asteptam inca un act care dovedeste k nu este inregistrata in spania,Macar sa-mi dati o idee,sa stiu ce ne asteapta,e foarte important. :(:(:(
Cel mai recent răspuns: ofeliaaaa , utilizator 12:38, 25 Septembrie 2013
Copilul se va inregistra la locul nasterii nu in Romania apoi se transcrie actul aici.
nu se poate,noi am adus fetita in romania.no mai putem duce in spania,fara certificat de nastere.Aici trebuie sai facem certificatul
In cazul in care declaratia de nastere este facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii intocmirea actului se face in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. procesul poate sa dureze si 12 luni.
Cititi acest articol :
[ link extern ]
si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...
va multumesc pt informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - inregistrare nastere copil roman nascut in spania ofeliaaaa ofeliaaaa as dori sa va intreb dac puteti sami spuneti cat poate dura un proces de inregistrare tardiv a unui copil de 11 luni.A fost nascuta in spania anul trecut,si nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a nasterii unui adult Denyssa Denyssa Buna ziua. Am o beneficiara care nu are nasterea inregistrata si evident nici copii acesteia nu au nasterea inregistrata. Stiu ca trebuie depusa actiunea in ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in alta tara....va rog sa ma ajutati ana s ana s am o fetita de 8 luni, nascuta in spania. daca tatal copilului a plecat in alta tara de cateva luni si nu mai vrea sa se intoarca la noi. are numele lui de ... (vezi toată discuția)