avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate andabej

Activitate andabej

Pot rezilia un contract pentru motivul neplatii, in temeiul clauzei contractuale, chiar daca societatea este in insolventa?
Multumesc,
Imi puteti indica articolele la care va referiti?
Nu exista plan de reorganizare aprobat.
Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu un temei legal (daca exista) privind respectarea destinatiei platilor facute de administratorul judiciar pentru o societate in insolventa.
Speta e cam asa: exista o conventie intre parti privind imputatia platii pe diverse contracte iar administratorul judiciar a platit in mod expres intr-un anumit contract. Sunt obligata sa ii respect decizia in contra conventiei (eu creditor)? Pe ce temei?
Multumesc,
Multumesc tuturor. M-am lamurit acum!
Sunt un creditor cu peste 50 %, art.19 alin.2 indice 1 nu spune de motive temeinice.... Eu vreau sa nu confirm administratorul provizoriu si sa pun un altul.
Ma aflu in situatia de a face o cerere catre instanta pentru numire alt administrator judiciar in temeiul art.19 alin.2 indice 1 din Legea 85. Nu am mai facut pana acum si, din pacate legea nu m-a lamurit. Rog frumos, cine a facut o astfel de cerere, cu succes, sa imi raspunda la urmatoarele intrebari:
1 - cererea se face la dosarul de insolventa, la instanta sau prin Buletin?;
2 - daca fac cererea la instanta, trebuie sa o public si in Buletin pentru a se lua cunostinta de ea si a se inregistra eventualele contestatii?;
3 - cererea o pot face in orice moment al procedurii?;
4 - in ce termen se judeca, cu citare/fara citare?;
5 - de cand intra in vigoare hotararea judec. sindic?
Multumesc!
Buna ziua,

Am un contract semnat in 2007, cand era in vigoare legea 469. In contract nu era trecut ca penalitatile pot depasi debitul. Fiind un contract cu executare succesiva, rate lunare, pot calcula penalitati la o factura neachitata din noiembrie 2009, astfel incat acestea sa depaseasca debitul? La data obligatiei de plata nu mai era in vigoare legea 469.
In afara de raspunderea comitentilor pentru fapta prepusilor nu gasisem nici eu altceva, dar, de aici, pana la a insoti ficare angajat la fiecare autoritate la care este chemat din prisma atributiunilor de serviciu, in ideea ca ar putea sa se iveasca oi situatie de raspundere a comitentului, mi se pare exagerat.
Nu e vorba ca nu am chef, dar CJ, prin definitie reprezinta angajatorul, nu angajatul! Ar putea aparea incompatibilitatea, pentru ca eu ma voi intoarce impotriva acelui angajat (daca e cazul). Ce fac? La jumatatea drumului schimb tabara?
Ce parere aveti?
Stiu , la nivel de teorie, ca angajatorul este obligat sa asigure asistenta juridica pentru salariatii sai in exercitarea atributiunilor de serviciu. De exemplu, daca acestia sunt subiectii unei plangeri penale facute de clienti nemultumiti. Imi puteti indica izvorul aceste reglementari?
Sau, unde scrie ca eu, consilier juridic la SC X SRL, trebuie sa ma duc sa asist pe angajat la politie?
Multumesc!
Pai.... e leasing operational......nu financiar.... si e imobil....deci e tangibil.
Nu cred ca se incadreaza acolo!