Ma aflu in situatia de a face o cerere catre instanta pentru numire alt administrator judiciar in temeiul art.19 alin.2 indice 1 din Legea 85. Nu am mai facut pana acum si, din pacate legea nu m-a lamurit. Rog frumos, cine a facut o astfel de cerere, cu succes, sa imi raspunda la urmatoarele intrebari:
1 - cererea se face la dosarul de insolventa, la instanta sau prin Buletin?;
2 - daca fac cererea la instanta, trebuie sa o public si in Buletin pentru a se lua cunostinta de ea si a se inregistra eventualele contestatii?;
3 - cererea o pot face in orice moment al procedurii?;
4 - in ce termen se judeca, cu citare/fara citare?;
5 - de cand intra in vigoare hotararea judec. sindic?
Multumesc!
Buna dimineata.
Cererea se face la instanţă-se depune la grefă,se stabileşte un termen,are loc dezbaterea,cu citarea prealabilă a părţilor .După dezbatere se dă o decizie de aprobare sau nu a cererii.Abia după aceea se publică în BPI.
Hotărârea judecătorului sindic intră în vigoare de la data rămânerii definitive.
Trebuie să aveţi motive temeinice pentru schimbarea administratorului judiciar,eventual cu prezentarea de materiale de probă în acest sens.
Sunt un creditor cu peste 50 %, art.19 alin.2 indice 1 nu spune de motive temeinice.... Eu vreau sa nu confirm administratorul provizoriu si sa pun un altul.
in orice moment al procedurii.
hotararile sindicului sunt definitive, deci 'intra in vigoare' de la data pronuntarii/comunicarii.
emiti decizia, o publici in buletin si o depui la dosarul cauzei; trebuie sa treaca 3 zile (libere) de la data publicarii pentru contestatii. daca se fac contestatii - se urmeaza procedura de la art. 19 alin. 3; daca nu se fac - art. 11 d).