avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie tabel preliminar de creante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie tabel preliminar de creante

Am formulat o contestatie la tabel deoarece administratorul judiciar nu mi-a admis creanta. As dori sa stiu daca hotararea pronuntata de catre instanta in urma solutionarii contestatiei imi va fi comunicata conform dispozitiilor Codului de procedura civila sau se va publica doar in BPI. Ma intereseaza acest lucru in vederea stabilirii momentului de la care incepe sa curga termenul pentru formularea caii de atac (in cazul in care va fi respinsa contestatia).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Novaku , utilizator 13:03, 6 Aprilie 2014
Din practica va pot spune ca instantele de judecata nu comunica ORC toate hotararile judecatoresti spre a fi publicate in Buletinul Procedurilor de Insolventa, mai ales ca acest tip de hotarare la care faceti referire nu necesita inregistrare in Registrul Comertului. Legal, ar trebui sa va fie comunicata insa trebuie sa aveti in vedere ca va dura ceva timp pana se redacteaza, etc. ...Urmariti pe portalul instantelor nr.de dosar si retineti cand va fi urmatorul termen fiindca pana la acel termen trebuie sa primiti hotararea.
Puteti solicita oricarui ORC sa verifice daca s-a publicat in BPI.
Fiind acte de procedura emise dupa deschiderea procedurii de insolventa, sunt aplicabile prevederile art.7 (1),(9).
(1) Citarea părţilor, precum şi comunicarea oricăror acte de procedură, a convocărilor şi notificărilor se efectuează prin Buletinul procedurilor de insolvenţă. Comunicarea citaţiilor, a convocărilor şi notificărilor faţă de participanţii la proces, al căror sediu, domiciliu sau reşedinţă se află în străinătate, este supusă dispoziţiilor Codului de procedură civilă, cu modificările şi completările ulterioare. Buletinul procedurilor de insolvenţă va fi realizat şi în formă electronică.
(9) Publicarea actelor de procedură sau, după caz, a hotărârilor judecătoreşti în Buletinul procedurilor de insolvenţă înlocuieşte, de la data publicării acestora, citarea, convocarea şi notificarea actelor de procedură efectuate individual faţă de participanţii la proces, acestea fiind prezumate a fi îndeplinite la data publicării.
Eu stiu ce vorbesc, dle.Trandafir. Ce am spus mai sus stiu din practica. Credeti-ma ca instanta nu trimite spre publicare in BPI anumite hotarari ...
@alla1975, dar nu va contrazic, aveti dreptate, eu am indicat doar norma. Daca as fi in situatia respectiva si as avea interes, as urmarii indeaproape dosarul cauzei.
trandafir2 a scris:
...... Daca as fi in situatia respectiva si as avea interes, as urmari indeaproape dosarul cauzei.


Exact asta este ceea ce trebuie sa faca utilizatorul Novaku...

Numai bine !
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
alla1975, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotararea pronuntata in urma solutionarii contestatiei la tabelul preliminar de creante Novaku Novaku Termenul pentru calea de atac impotriva hotararii pronuntata de tribunal in urma solutionarii contestatiei la tabelul preliminar de creante curge de la data ... (vezi toată discuția)
Recurs sentinta inchidere procedura herculeroco herculeroco Salut. Am si eu un debitor care a fost in faliment (s-au lichidat bunurile sale), iar judecatorul a pronuntat inchiderea procedurii. Sentinta de inchidere a ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen - deschidere procedura insolventa exuser exuser In aprilie 2011 s-a deschis procedura insolventei unui debitor. Debitorul nu a comunicat lichidatorului numit de instanta lista tuturor creditorilor. Unul ... (vezi toată discuția)