avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recurs sentinta inchidere procedura
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recurs sentinta inchidere procedura

Salut. Am si eu un debitor care a fost in faliment (s-au lichidat bunurile sale), iar judecatorul a pronuntat inchiderea procedurii. Sentinta de inchidere a procedurii se comunica si creditorilor? As dori sa fac un recurs, dar nu stiu daca mai sunt in termen (inca nu am primit sentinta in mod oficial, ci doar o copie prin email de la lichidatorul judiciar). In cazul in care un alt creditor a facut recurs in termen imi foloseste si mie sau trebuia sa fac recursul chiar eu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:16, 28 Ianuarie 2010
Art. 7
(1) Citarea partilor, precum si comunicarea oricaror acte de procedura, a convocarilor si notificarilor se efectueaza prin Buletinul procedurilor de insolventa.
(9) Publicarea actelor de procedura sau, dupa caz, a hotararilor judecatoresti in Buletinul procedurilor de insolventa inlocuieste, de la data publicarii acestuia, citarea, convocarea si notificarea actelor de procedura efectuate individual fata de participantii la proces, acestea fiind prezumate a fi indeplinite la data publicarii.
Parerea mea este ca daca unul dintre creditori a inaintat recurs acesta foloseste tuturor, in fond procedura insolventei este una colectiva.
Art. 48 Cod procedura civila
Actele de procedura, apararile si concluziile unuia dintre reclamanti sau parati nu pot folosi nici pagubi celorlalti. Cu toate acestea, daca prin natura raportului juridic sau in temeiul unei dispozitii a legii, efectele hotararii se intind asupra tuturor reclamantilor sau paratilor, actele de procedura indeplinite numai de unii din ei sau termenele incuviintate numai unora din ei pentru indeplinirea actelor de procedura folosesc si celorlalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen - deschidere procedura insolventa exuser exuser In aprilie 2011 s-a deschis procedura insolventei unui debitor. Debitorul nu a comunicat lichidatorului numit de instanta lista tuturor creditorilor. Unul ... (vezi toată discuția)
Hotararea pronuntata in urma solutionarii contestatiei la tabelul preliminar de creante Novaku Novaku Termenul pentru calea de atac impotriva hotararii pronuntata de tribunal in urma solutionarii contestatiei la tabelul preliminar de creante curge de la data ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel preliminar de creante Novaku Novaku Am formulat o contestatie la tabel deoarece administratorul judiciar nu mi-a admis creanta. As dori sa stiu daca hotararea pronuntata de catre instanta in urma ... (vezi toată discuția)