1. Inlocuirea lichidatorului se face in temeiul art 22 din lege
"(2) În orice stadiu al procedurii, judecătorul-sindic, din oficiu sau la cererea comitetului creditorilor, îl poate înlocui pe administratorul judiciar, prin încheiere motivată, pentru motive temeinice. Încheierea de înlocuire se pronunţă în camera de consiliu, de urgenţă, cu citarea administratorului judiciar şi a comitetului creditorilor. "
asa cum am subliniat inlocuirea o cere comitetul si trebuie sa enumerati motive temeinice (ce prevederi legale a incalcat lichidatorul??)... ceea ce este cam greu Cererea se depune la registratura.
2. Daca sunteti creditor majoritar puteti in conformitate cu art 11 desemna un lichidator
"d) confirmarea, prin încheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor sau de creditorul care deţine mai mult de 50% din valoarea creanţelor, precum şi a onorariului negociat. Dacă nu există contestaţii împotriva hotărârii adunării creditorilor sau a deciziei creditorului care deţine mai mult de 50% din valoarea creanţelor, confirmarea se face în camera de consiliu, fără citarea părţilor, în termen de 3 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă a hotărârii adunării creditorilor sau, după caz, a deciziei creditorului majoritar"
asa cum am subliniat decizia se publica in BPI dupa care se depune la registratura
nu cred ca mai pot in baza art. 11 deoarece lichidatorul a fost desemnat dee catre instanta si decizia a ramas irevocabila prin nerecurare, acum deja s-a trecut la faliment.