avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... schimbare lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

schimbare lichidator

cererea de schimbare lichidator se depune direct la registratura la tribunal, sau trebuie intai depusa o copie in BPI ??
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:31, 7 Iunie 2011
1. Inlocuirea lichidatorului se face in temeiul art 22 din lege
"(2) În orice stadiu al procedurii, judecătorul-sindic, din oficiu sau la cererea comitetului creditorilor, îl poate înlocui pe administratorul judiciar, prin încheiere motivată, pentru motive temeinice. Încheierea de înlocuire se pronunţă în camera de consiliu, de urgenţă, cu citarea administratorului judiciar şi a comitetului creditorilor. "

asa cum am subliniat inlocuirea o cere comitetul si trebuie sa enumerati motive temeinice (ce prevederi legale a incalcat lichidatorul??)... ceea ce este cam greu Cererea se depune la registratura.

2. Daca sunteti creditor majoritar puteti in conformitate cu art 11 desemna un lichidator
"d) confirmarea, prin încheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor sau de creditorul care deţine mai mult de 50% din valoarea creanţelor, precum şi a onorariului negociat. Dacă nu există contestaţii împotriva hotărârii adunării creditorilor sau a deciziei creditorului care deţine mai mult de 50% din valoarea creanţelor, confirmarea se face în camera de consiliu, fără citarea părţilor, în termen de 3 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă a hotărârii adunării creditorilor sau, după caz, a deciziei creditorului majoritar"

asa cum am subliniat decizia se publica in BPI dupa care se depune la registratura
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa
nu cred ca mai pot in baza art. 11 deoarece lichidatorul a fost desemnat dee catre instanta si decizia a ramas irevocabila prin nerecurare, acum deja s-a trecut la faliment.

deoarece lichidatorul a fost desemnat dee catre instanta si decizia a ramas irevocabila prin nerecurare, acum deja s-a trecut la faliment.

desemnarea lichidatorului de catre instanta este provizorie !!! asa cum v-am citat din lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator CI Ioana Butan CI Ioana Butan Cine poate cere judecatorului sindic inlocuirea administratorului judiciar si care ar trebui sa fie motivele pe care se poate intemeia o astfel de cerere? ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Dacă nu pot găsi lichidatorul firmei (nu răspunde la telefon, ... adelina1popovici adelina1popovici Dacă nu pot găsi lichidatorul firmei (nu Răspunde la telefon, nu îl găsesc niciodată la birou) , nu am informații despre creanțele SRL-ului pe care ... (vezi toată discuția)